Pirmo reizi par pašizolācijas neievērošanu Valsts policija piemērojusi maksimālo naudas sodu

Valsts policija pirmo reizi piemērojusi maksimālo naudas sodu 2000 eiro apmērā par karantīnas un pašizolācijas noteikumu neievērošanu.

 

Foto no Valsts policijas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Valsts policijas

Policisti 10. aprīlī veikuši pārbaudi pie kāda 1989. gadā dzimuša vīrieša, kuram saslimšanas ar Covid-19 dēļ bija noteikta stingra pašizolācija. Policisti konstatēja, ka vīrietis neievēro pašizolāciju, bija pametis savu dzīvesvietu un devies izbraukt ar automašīnu. 

Par tik bezatbildīgu rīcību vīrietim piemērots maksimālais naudas sods – 2000 eiro, informē policija.

VP svētdien veikusi 1520 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un 12 gadījumos uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietvedības, liecina VP publiskotā informācija.

VP mudina iedzīvotājus atcerēties un ievērot Covid-19 izplatības dēļ ieviestos drošības pasākumus.

Pēdējās diennakts laikā nedaudz sarucis pārbaužu skaits. Sestdien tika ziņots par kopumā 1895 veiktām pārbaudēm un 13 sāktām pārkāpuma lietām, kamēr piektdien veiktas 2498 pārbaudes un sāktas 13 administratīvā pārkāpuma lietvedības.
 

Reklāma
Reklāma

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Kādam vīrietim Alūksnē policija iepriekš piemēroja 1000 eiro naudas sodu par atkārtotu fiziskās distancēšanās prasību neievērošanu, un šī bija līdz šim bargākā sankcija, kas piemērota kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas.

Jau vēstīts, ka lielākā daļa konstatēto pārkāpumu saistībā ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu ir saistīta ar pulcēšanās ierobežojumu ignorēšanu un pašizolācijas prasību neievērošanu.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.