Stils pēc trīsdesmit. Ko vilkt, lai izskatītos stilīgi un atbilstoši savam vecumam

Pēc 30. dzimšanas dienas daudzām no mums pienāk apjukuma brīdis. Tā, esmu trīsdesmitgadniece. Ko vilkt mugurā, kā krāsoties, ko darīt ar matiem? Līdz 30 gadiem varējām tērpties gaisīgās meitenīgās kleitiņās, mazliet uzkrāsot skropstas, sabužināt nepaklausīgus matus un – doties gan uz balli, gan uz randiņu! Turklāt mēs visas noteikti zinām, kā vēlamies izskatīties pēc 50. Būsim greznas, koptas, stilīgi un dārgi tērptas sievietes, vai ne? Taču – ko darīt gadu starpposmā?
Sievietei pāri 30 ir laiks orientēties modes tendencēs, būt lietas kursā par izmaiņām un jaunām modes dvesmām.

FOTO: Shutterstock.com

Sievietei pāri 30 ir laiks orientēties modes tendencēs, būt lietas kursā par izmaiņām un jaunām modes dvesmām.

Tām, kurām darbavietā stingri jāievēro noteikts dreskods, ir vieglāk, jo vismaz saprotams, kas jāvelk uz darbu. Pārējām meitenēm atliek šķirstīt modes žurnālus un stila blogus internetā, meklējot atbildes un iedvesmu. 

Mēģināsim tikt skaidrībā, kam jāpievērš uzmanība pēc 30, lai izskatītos lieliski un atbilstoši vecumam. 

 

Mode 

Pamēģini no jauna paskatīties uz savu apģērba, grima un matu sakārtojumu. Daudzas dāmas līdz mūža galam nodzīvo tādās drēbēs, kādas viņām būtu pirkusi mamma. Tā diemžēl gadās bieži – cilvēki mēdz iestrēgt vecmodīgās tērpu, grima un frizūru tendencēs, jo ar šādu izskatu vienkārši jūtas drošāk. Bet piekritīsiet taču, ka zilas acu ēnas līdz uzacīm un rozā lūpukrāsa šodien izskatās smieklīgi, taču 80. gados tieši šāds grims bijis īsts modes kliedziens. 

Sievietei pāri 30 ir laiks orientēties modes tendencēs, būt lietas kursā par izmaiņām un jaunām modes dvesmām. Tas nebūt nenozīmē, ka jākļūst par modes verdzeni, no kājām līdz matiem jāģērbjas katrā jaunajā trendā un jākrāsojas pēc modes žurnālos aprakstītām grima tendencēm, katru sezonu mainot to. Taču ir vērts būt informētai par jaunumiem un iegādāties kādu no aktuālajiem tērpiem, ko attiecīgi kombinēt ar esošajiem apģērbiem no sava drēbju skapja. 

 

Krāsas un silueti 

30 gados ir jāzina, kas tev piestāv. Kurš apģērba siluets padara tevi slaidāku, kurš nomaskē problēmzonas vai izceļ skaistāko, ko daba tev devusi (kājas, viduklis, dekoltē zona, mati). Tiec skaidrībā ar savas figūras īpatnībām – ja "maldīšanās stilos" ir piedodama 25 gadus vecai meitenei, tad jaunietei pāri 30 – nē! 

Runājot par krāsām – veiksmīgi nomaskēt tumšos lokus zem acīm var ar konsīleri, taču var arī ar pareizi piemeklētu acu ēnu un apģērbu krāsu. Tas pats attiecas arī uz grumbiņām un ādas nelīdzenumiem. 

 

Krāsām apģērbā un grimā ne tikai jāatbilst tavam izskatam, bet arī mērķiem un uzdevumiem, kurus sev izvirzi. 

 

Patīk tev tas vai ne, taču katrai krāsai piemīt sava psiholoģiskā ietekme un krāsu terapija eksistē ne bez iemesla. 

Ja pašai grūti paskatīties uz sevi no jauna skatupunkta un mainīt ieradumus, vērts izmantot profesionāla stilista padomus, kurš sniegs konsultāciju un palīdzēs tikt galā ar krāsām un siluetiem – reizi pa visām reizēm! 

Reklāma
Reklāma

 

Aksesuāri 

Jo vecāka ir sieviete, jo dārgākiem jābūt aksesuāriem. Tāpēc aizmirsti lēto bižutēriju, kas padara koptēlu vieglprātīgu un spēj izbojāt jebkurus oriģinālos salikumus tērpa ansamblī. 

Nekautrējies nēsāt dažādus rotājumus un aksesuārus – tie lieliski papildina tēlu, padarot to pilnīgāku. 

 

Pievērs uzmanību dabiskiem akmeņiem un aksesuāriem, kas izskatās dārgi, bet nemaksā lielu naudu. 

 

Nebaidies no spilgtām krāsām! Pat ja sulīgas krāsas tev nepiestāv un fuksijas krāsas kleitā izskaties bāla kā līķis, spilgta somiņa vai apavi papildinās un atdzīvinās pat visvienkāršāko tērpu. 

 

Grims un kosmētika 

Aizmirsti nekoptu seju – tā nedrīkst staigāt, pat ja dienu pavadi mājās. Vizīti pie kosmetologa pārvērt par rituālu – tās ir pāris burvīgas stundas mēnesī, ko tu velti tikai sev. Iemācies pareizi uzkrāsoties – veidā, kā tev piestāv. 

 

Matu sakārtojums 

Šajā vecumā nevar atļauties izmazgāt matus un atstāt „gan jau paši izžūs kaut kā”. Kopti mati ir sievietes vizītkarte! Aprunājies ar savu frizieri par iespējamiem matu sakārtojumiem, un neatkarīgi no tā, kurp dodies – seko līdzi, lai mati izskatītos kopti un kārtīgi. Atsakies no ierastās zirgastes – par labu jauniem un veidošanā viegliem variantiem. 

 

Rezultāts 

Atceries – tu esi atšķirīga un īpaša, otras tādas nav! Un tikai tev pašai piederēs galavārds, kā izskatīties, un ko tu ar savu izskatu vēlies pavēstīt pasaulei. Tāpēc izpēti šos jautājumus internetā, lasi žurnālus, konsultējies pie profesionāļiem, pieslēdzot arī savu radošumu un personisko stilu. Neatkarīgi no vecuma, esi apbrīnojama un mīli sevi. 

 

Avots: Intensa.pro

Saistītie raksti