Frizūras un matu sasukas, kas vizuāli sievieti padara vecāku

Tikai 20 gadus veca meitene var atļauties nevērīgi krītošus matus. Jo vairāk gadu ir sievietei, jo skrupulozāk jāizvēlas matu griezums. Nepareizi izvēlētas matu griezuma proporcijas vai nepiemērots tonis var radīt iespaidu, ka esi vismaz 5 gadus vecāka, nekā rāda pases dati. 

Pienāk brīdis, kad par matu izskatu jāpiedomā īpaši.

FOTO: Shutterstock.com

Pienāk brīdis, kad par matu izskatu jāpiedomā īpaši.

Ir stila kļūdas, kas jāielāgo ikvienai sievietei. Tās “vecina” vienmēr un ikvienu. 


Taisni, izlaisti mati ar celiņu vidū

Jaunai sievietei ar lielisku sejas ādu šāda frizūra piestāv, bet ja ir parādījušās novecošanas pazīmes – grumbiņas, ne pārāk tvirti vaigi, smagnēji plakstiņi, tas šis matu sakārtojums šos defektus izcels vēl vairāk. Ja nevēlaties šķirties no garajiem matiem, izvēlieties asimetrisku matu sakārtojumu ar celiņu, kas neatrodas tieši pa vidu. Mazliet haotisks un nevērīgs matu sakārtojums novērsīs uzmanību no sejas defektiem.

 

Gludi, uz aizmuguri savākti mati 

Aste vai cope, kas izveidota, stingri un gludi saķemmējot uz aizmuguri matus, rada pārāk sakoptu, nedabīgu un pārāk nobriedušu izskatu. Ja nevēlies atteikties no šāda veida matu sakārtojuma, tad centies to padarīt “vieglāku” – nedaudz sapurini matus un nesavelc tos tik ciešā mezglā. Nebaidies pār pieri vai uz kakla palaist kādu nepaklausīgu matu šķipsnu. 

 

Ļoti īsi mati

Ir pagājuši tie laiki, kad uzskatīja, ka sievietēm pēc 40 gadu sasniegšanas jānēsā tikai īsa zēngalviņa. Pārāk īsi nogriezti pati, kas pilnībā atsedz seju, kaklu ausis, pakausi, der tikai jaunām sievietēm ar ideālu galvas formu un izteiktiem vaigu kauliem. Pārējos gadījumos šādi griezumi tikai akcentē sejas nepilnības un pirmās novecošanas pazīmes. Ja vēlies īstu griezumu, izvēlies asimetrisku frizūru un vismaz dažas garākas šķipsnas, kas rada nevērības iespaidu. Ultraīsi mati ar ekstravagantu krāsojumu izcels sievietes gadus, nevis noslēps patieso vecumu. 

 

Bizes un zirgastes

Gari mati ir sievietes rota, bet ne bizes un astes! Censties izskatīties pēc tīnes ir smieklīgi un muļķīgi. 

 

Pārāk sarežģīta frizūra

Ja vien frizūra nav izveidota īpašam vakara pasākumam un pieskaņota vakartērpam, pārāk sarežģītas un laikietilpīgas vecina sievieti. Arī "pārāk stingrās skolotājas tēls” nepalīdzēs izskatīties jaunākai. 

 

Uzkasījumi

Reklāma
Reklāma

Ar ķemmi veidoti uzkasījumi atgādina senos 80. gadus un šādas frizūras nēsātājai pieliks papildu 10 gadus. Nedaudz uzkasīt matus var, lai tie izskatītos kuplāki, bet visu ar mēru!

 

Pārāk tumša matu krāsa

Pārāk tumši mati seju padara drūmāku un vecāku. Turklāt gadiem ritot, mati nereti kļūst plānāki. Ja caur tiem spīd cauri galvas āda, tad izskats ir vēl sliktāks. 

 

Melni un tumši brūni mati met ēnas uz sejas un padara to nogurušāku, izceļot grumbiņas un rievas. 

 

Tāpēc stila eksperti iesaka matus krāsot 2–3 toņus gaišākus par to dabīgo toni. Ja nevēlies mainīt visu matu toni, izbalini nedaudz gaišākas dažas šķipsnas, kas ir tuvāk sejai.

Ja tev ir gaiši mati, seko tam, lai matu un sejas krāsa nebūtu tik līdzīgas, ka saplūst  vienā tonī, bet izvairies no vēsiem toņiem. 

 

Sirmi mati

Eiropā dzīvojošiem cilvēkiem sirmi mati parasti ir ar nedaudz iedzeltenu toni. Tas neizskatās labi, gluži tāpat kā dzelteni zobi. Tāpēc sirmot sākušus matus labāk ir krāsot. Ja paveicies un tev ir sudrabainais sirmums, tad izvēlieties pareizos šampūnus, kas izcels skaisto matu toni! 

 

Nekopti, sausi matu gali

Sausi, aplūzuši matu gali vienmēr izskatās nevīžīgi. Noveco arī mati – tie sliktāk saglabā mitrumu un ātrāk kļūst sausi, tāpēc reizi 6–7 nedēļās friziera apmeklējums ir obligāts pasākums, ja nevēlies izskatīties slikti. Neaizmirsti par speciālajām eļļām un matu pasargāšanas no kaitīgajiem saules stariem. 

 

Vēl viens ieteikums – “nē!” perfektām frizūrām

Perfekti nolaizīta frizūra kā tikko no frizieru salona arī uzsver sievietes gadus. Ne tik perfekts sakārtojums, mazliet brīvāks tēls  ļaus izskatīties jaunākai un svaigākai. 

Saistītie raksti