Kā ziemā nēsāt cepuri, lai matu veidojums nesaplok

Nereti šķiet, ka ziemā labāk cepuri nenēsāt, jo matu veidojums tiek bojāts. Taču staigāšana bez cepures nenāk par labu veselībai. Kā nēsāt cepuri, lai mati saglabātu apjomu un veidojums nesaplaktu?
Pirms cepures uzlikšanas ir ļoti svarīgi matus pareizi sakārtot.

FOTO: Shutterstock.com

Pirms cepures uzlikšanas ir ļoti svarīgi matus pareizi sakārtot.

Padomos dalās frizētavas “Ritam” friziere Ineta Lapka.

 

Ir nepieciešams veltīt tikai dažas sekundes tam, lai matu sakārtojums izskatītos labi arī pēc cepures noņemšanas. Ja mēs piedomājam pie tā, kā liekam cepuri, un veltām dažas sekundes matu sakārtošanai pirms cepures uzlikšanas, mati saglabās veidojumu un vēlamo apjomu, ir pārliecināta Ineta Lapka.  

 

Vispirms – pareiza matu žāvēšana

Reklāma
Reklāma

Lai papildus nodrošinātu labāku matu stāvokli un tie spētu saglabāt apjomu un veidojumu arī pēc cepures noņemšanas, ir īpaši svarīgi ievērot dažus nosacījumus jau matu žāvēšanas laikā. Viens no tiem ir pēc matu mazgāšanas ilgi nestaigāt ar ap galvu aptītu dvieli, lai mati nenospiežas. Tāpat ir ļoti svarīgi nekad neiet ārā nekad ar pusslapjiem vai slapjiem matiem. Aukstumā ūdens molekulas sasalst, mati tiek bojāti, līdz ar to pasliktinās to stāvoklis. Pēc matu mazgāšanas vienmēr ir svarīgi matus izžāvēt, ja nepieciešams – ieveidot.

 

Frizieres ieteikumi, lai cepure nesabojā matu veidojumu

  • Viens no variantiem – pirms cepures uzlikšanas saņemt matus augšā copītē un tad likt galvā cepuri.
  • Ja mati ir izlaisti, pirms cepures uzlikšanas tie ir jāsakārto. Tas nozīmē – ja celiņš tiek nēsāts labajā pusē, tad pirms cepures likšanas tas jāpāršķir kreisajā pusē, bet, cepuri noņemot, to pāršķir atkal īstajā vietā. Tā mati nepieplaks un saglabās svaigu, gaisīgu sakārtojumu un nebūs pazudis to apjoms.
  • Ja vīriešiem ir pusgarāki vai garāki mati, arī pirms cepures likšanas galvā matus ir vērts sakārtot uz aizmuguri, lai pēc cepures noņemšanas tie nesaplaktu.
  • Ja laika apstākļi atļauj, izvēlēties ausu lentas vai lakatus, kas šobrīd ir pieejami dažādos veidos un ir ļoti aktuāli.
  • Svarīgi izvēlēties ziemas periodam atbilstošu matu griezumu  – ja pa vasaru ir vieglāk iespējams sasniegt lielāku matu apjomu, tad ziemas laikā piemērotāki būs griezumi, kas labi izskatās bez apjoma – garāki mati, arī griezumi ar čolku.
  • Ja tomēr pēc cepures noņemšanas matu sakārtojums ir neapmierinošs, to var atsvaidzināt un uzlabot, ar nedaudz samitrinātām rokām pabužinot un sakārtojot matus – tas palīdzēs atgūt matu sakārtojumu, veltot tiem pāris minūtes laika.

Saistītie raksti