Vērmanes dārzā notiks protest akcija “Atdodiet manu bērnudārzu!”

Sestdien, 19. septembrī,  plkst. 13:00 ģimenes ar bērniem tiek aicinātas ierasties Vērmanes dārza parkā, kur tiks rīkota protesta akcija “Atdodiet manu bērnudārzu!” ar mērķi nepieļaut valsts līdzfinansējuma pārtraukšanu tiem bērniem, kuriem nav nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā. 

Vecākus aicina aktīvi iesaistīties bērnudārzu problēmas risināšanā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecākus aicina aktīvi iesaistīties bērnudārzu problēmas risināšanā

 

Partijas “Latvijas attīstībai” vadītājs Juris Pūce skaidro, ka pasākuma ietvaros portālā manabalss.lv tiks uzsākta arī parakstu vākšana iniciatīvas “Par valsts līdzfinansējumu bērnudārziem – Atdodiet manu bērnudārzu!” atbalstam. Papildus tam, katrs bērns varēs piedalīties lielizmēra audekla izkrāsošanā, kas kalpos kā ziņa valsts vadošajām amatpersonām neatņemt viņu bērnudārzus. 

“Tūkstošiem ģimeņu Latvijā šobrīd izmanto valsts atbalsta programmu bērnudārzu pieejamības nodrošināšanai. Tā ģimenēm ļauj justies droši par sevi un sava bērna nākotni un – pats galvenais – liek saprast, ka valstij ģimenes tiešām ir svarīgas. Tika radīta iespēja izglītoties visiem bērniem, neatkarīgi no tā, ka pašvaldību dārziņos ir pastāvīgi garas rindas. Diemžēl izskatās, ka vecāku prieks par savam bērnam pieejamas izglītības nodrošināšanu būs īslaicīgs,” skaidro Juris Pūce.

Pirms 3 gadiem tika radīts pārejas mehānisms, kas paredzēja līdzfinansējumu tiem bērniem, kuri sasnieguši pusotra gada vecumu un kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, bet kam pašvaldība nevar piedāvāt vietu bērnudārzā. Tādējādi bērns līdz šim varēja apgūt pirmsskolas izglītības programmu arī privātā izglītības iestādē. 

“Šo trīs gadu laikā problēma ar vietu trūkumu bērnudārzos joprojām nav atrisināta, taču valdība nolēmusi valsts līdzfinansējumu vairs nenodrošināt. Tā vietā nolemts visu novelt uz vecāku pleciem. Tādēļ mēs aicinām vecākus ar saviem bērniem šo sestdien ierasties Vērmanes dārzā, lai skaļi paustu to, ka valsts nedrīkst likvidēt šo atbalsta risinājumu, atstājot tūkstošiem ģimeņu bezcerīgā situācijā, ” tā Juris Pūce.

Reklāma
Reklāma