Izdari labu darbu - nodod asinis!

Ziņās klausos, ka Latvijā valda tendence samazināties asins donoru skaitam, kas tāpat jau nav liels. Latvijā asinis regulāri ziedo tikai 1,7% no iedzīvotājiem, kas var būt donori.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Citās valstīs donoru aktivitāte ir lielāka, piemēram, ASV asinis regulāri ziedo 10% no iedzīvotājiem, kas var būt donori, Lielbritānijā – 4%

 

Vidēji Latvijā ik dienu nepieciešams, lai asinis ziedotu vismaz 150 cilvēki, kopā gadā ziedojot 54 750 devas asiņu. 2013. un 2014. gadā katrā ir noziedotas gandrīz 53 000 devas asiņu, tomēr tas ir nepietiekami, lai pilnībā nodrošinātu visu pieprasījumu un būtu gatavi neparedzētiem gadījumiem. Donoru aktivitāte īpaši samazinās vasaras mēnešos un garo svētku laikā, kad, dodoties atvaļinājumā, cilvēkiem prātā ir ceļojumi, atpūta vai dārza darbi, nevis asins ziedošana.

 

Lai aktivizētu iedzīvotājus, visu jūliju norisinās informatīvā kampaņa „Mums ir viena asinsrite”. Kampaņas mērķis ir piesaistīt jaunus donorus un mainīt esošo donoru ieradumus, aicinot cilvēkus ziedot asinis regulāri, tai skaitā atvaļinājumu un garo brīvdienu laikā.

 

Kampaņas ietvaros pat izveidots brīnišķīgs klipiņš:

Reklāma
Reklāma

 

Atrodi laiku un noziedo asinis! 

 

Informāciju, kas jāzina donoram, un adreses, kur var nodot asinis, meklē ŠEIT!

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore un asins donore