Latvijas ģimenes uzņēmumu saldējumu TOP3

Latvijā ražotus saldējumus, kas draudzīgi gan mazulim, gan māmiņai, kura baro mazuli ar krūti, iesaka Rinalds Ezeriņš, tētis un “Siguldas saldējuma” radītājs. 

Pandēmijas laikā Siguldas saldējums ieviesa nebijušu piedāvājumu- saldējuma piegādi mājās! Pakalpojums ir saglabāts, uzzini vairāk par to www.siguldassaldejums.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pandēmijas laikā Siguldas saldējums ieviesa nebijušu piedāvājumu- saldējuma piegādi mājās! Pakalpojums ir saglabāts, uzzini vairāk par to www.siguldassaldejums.lv.


Lai saldējums būtu draudzīgs bērnam un arī māmiņai, kura mazuli zīda ar krūti, ir svarīgi pievērst uzmanību kāruma kvalitātei un sastāvdaļām. Tāpat būtiski, lai saldējuma gatavošanā
būtu izmantotas tikai dabīgas izcelsmes izejvielas, un šādi saldējumi veido Ezeriņu ģimenes sastādīto topu.

Rinalds ezeriņš Siguldas saldējums

Siguldas saldējuma radītāji - Rinalds un Elīna Ezeriņi ar savām trīs meitām. Viņi iesaka Latvijā ražotus saldējumus, kas ir īpaši ar gatavošanā izmantotajām sastāvdaļām.

1. “Siguldas saldējums” pilnībā ir roku darbs, un saldējuma gatavošanā tiek izmantotas Latvijā
augošās ogas, augļi, garšaugi un citi produkti.
2. “Skrīveru mājas saldējums”. Arī šis saldējums ir brīvs no ķīmijas un viltotām garšām.
3. Saldējums “Avenei” ar savu produkciju lieliski aizpilda vegāno un eksotisko garšu saldējumu
nišu, un tā ražošanā nav izmantoti dzīvnieku valsts produkti.

Reklāma
Reklāma

"Mēs vēlamies izcelt latviskās garšas, tāpēc saldējuma gatavošanā tiek izmantotas Latvijā augošās ogas, augļi, garšaugi un citi produkti, piemēram, zemenes, rabarberi, upenes, smiltsērkšķi, ķirši, iesals, rudzu rīvmaize, dzērvenes, brūklenes, āboli, medus un citi. Kopumā mūsu klāstā ir jau 20 dažādi saldējumu veidi, ko piedāvājam mūsu kafejnīcā (Siguldas Jaunās pils kvartālā, Pils ielā 16), servējam korporatīvajos pasākumos, piegādājam kafejnīcām un tirgojam dažādos lielākos pasākumos," par to, kas ir īpašs Siguldas saldējumā, Mammamuntetiem.lv stāsta saldējuma radītāji Rinalds un Elīna Ezeriņi. 
Deviņus no saldējumi veidiem – smiltsērkšķu, rabarberu, upeņu-piparmētru, iesala, ābolu-kanēļa, vaniļas, šokolādes, zemeņu sorbetu un aveņu-vīgriežu sorbetu – iespējams iegādāties fasētā veidā veikalos.

Siguldas saldējuma gatavošana pilnībā ir roku darbs.

"Tā kā saldējuma gatavošanā izmantojam tikai dabīgas izcelsmes izejvielas, tad ļoti būtisks kritērijs ir izejvielu kvalitāte, lai nodrošinātu galaprodukta garšu un struktūru. Vienmēr rūpīgi testējam katru jaunu izejvielu, taču primāri cenšamies iepirkt tās no vietējiem ražotājiem un audzētājiem, ciktāl tas ir iespējams saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām," stāsta Ezeriņi. 

Pieaug pieprasījums pēc vegāniem piemērota “saldējuma”, tāpēc Siguldas saldējums savu ražoto saldējumu klāstā ieviesuši arī vairākus sorbetu veidus.

Viņi novērojuši, ka cilvēki daudz apzinīgāk seko līdzi un piedomā par savu uzturu, pieaug pieprasījums pēc vegāniem piemērota “saldējuma”, tāpēc Siguldas saldējums savu ražoto saldējumu klāstā ieviesuši arī vairākus sorbetu veidus. No tiem pieprasītākais ir zemeņu sorbets un aveņu-vīgriežu sorbets.