Pirms dot rokās planšeti, skolēnam jāiemīl mācīties. Atklāj "Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns"

Līdz 2015. gada 30. decembrim Latvijas skolu direktori un skolotāji var pieteikties bezmaksas apmācību programmai “Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns”. Jomas profesionāļi, pasniedzēji, treneri un mentori četrus mēnešus 15 Latvijas skolu komandām palīdzēs apgūt zināšanas, kā veicināt un attīstīt mūsdienu skolēnu sasniegumus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Lielākā daļa jauniešu skolu apmeklē un mācās ar interesi, tomēr katrs ceturtais atzīst, ka darbs stundās viņiem nepatīk. 25% skolēnu labprātāk mācību priekšmetus apgūst mājās vai nemācās nemaz, secināts Latvijas skolēnu un skolotāju aptaujā.
 

Aptaujas apstiprina to, ko mes, vecāki, redzam ik dienu - planšetes un telefoni bērnus aizrauj vairāk par visu. Bērnus, kas dzimuši digitālajā laikmetā, jāizglīto mūsdienīgi! Šī kaislība ar tehnoloģijām jāizmanto viņu pašu labā.  

 

Te gribas likt lielu izsaukuma zīmi! Pirms iedot rokās bērnam modernu, ērtu, košu planšeti, vispirms viņā jārada vēlēšanās mācīties, motivācija iegūt zināšanas. Lai acis spīd, redzot šīs jaunās iespējas. Pretējā gadījumā planšetes un telefoni tiks spaidīti vien spēlīšu spēlēšanai. Varbūt labāk šīs iespējas piedāvāt pamatskolu pēdējās klasēs, kad bērni jau apguvuši raitu lasīšanu un jau spēj izvērtēt zināšanu nozīmi. 
 

Toties ilgtermiņā plašetes, kurās būs pieejams interesants, aizraujošs saturs, varētu atrsināt smago somu problēmu. Proti, grāmatas, kuru svars ir 500-600 grami (vienas grāmatas svars!), varētu aizstāts modernās tehnoloģijas. Skolēnu muguras tas noteikti saudzētu. 

 

Pirms iedot rokās bērnam modernu, ērtu, košu planšeti, vispirms viņā jārada vēlēšanās mācīties, motivācija iegūt zināšanas. Lai acis spīd, redzot šīs jaunās iespējas.

 

Ņemot vērā lielo interesi, programmā salīdzinājumā ar pērnā gada 10 komandām, paredzēts uzņemt 15 komandas jeb 60 skolotājus un direktorus, kas ir gatavi kopā ar mentoriem izstrādāt  digitālo pārmaiņu projektus, ar mērķi ieviest skolā mūsdienīgas mācības. Dalībnieki vairāku mēnešu garumā mācīsies labāk izprast skolēnus, uzklausīs praktiskas nozares ekspertu atziņas un ieteikumus par mūsdienīga mācību satura veidošanu, iegūs iemaņas prezentēšanas mākslā un komandas veidošanā, kā arī citas noderīgas prasmes.

Reklāma
Reklāma


"Mēs skaidri apzināmies, ka skolotājam ir teju neiespējami vienlaikus būt labam savas jomas izcilniekam, tehnoloģiju lietpratējam, konsultantam un psihologam, tāpēc projektā piesaistīti labākie eksperti, kas dalīsies ar padomiem, kas varētu pedagogiem dot instrumentus, kā mācību procesu modernizēt un pilnveidot, veicinot skolēnu sasniegumus šodien un nākotnē” skaidro Maija Āboliņa-Tomsone, “Samsung Skola nākotnei” programmas vadītāja Baltijas valstīs. 


Šogad padomnieku grupas sastāvā, projekta vērtēšanā un 15 motivētāko skolu atlasē piedalīsies Latvijas Universitātes profesors Mārcis Auziņš, UNESCO Latvijas Nacionālās komitejas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Baiba Moļņika, programmas “Iespējamā misija” attīstības direktore un valdes locekle Zane Oliņa, “Talentor Latvia” partnere, praktizējoša karjeras un izaugsmes trenere Agata Anča, izglītības interneta platformas “Edurio” vadītājs Ernests Jenavs, Druvas vidusskolas ilggadējais direktors, “Samsung Skola nākotnei” 2015. gada uzvarētājkomandas vadītājs Sergejs Beļkevičs, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, Rīgas Skolēnu domes prezidents Toms Reinis, “SAF Tehnika” valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, Stockholm School of Economics (SSE) Mentoru kluba valdes locekle un “Fontes” Pētījumu grupas vadītāja Inga Gleizdāne.
 

"Samsung Skola nākotnei" apmācību programmai "Jaunais skolēns" aicinātas pieteikties vispārizglītojošo skolu komandas no visas Latvijas. Komandā jābūt četriem dalībniekiem – skolas direktoram, IT skolotājam (ja tāds ir) un diviem jebkuru priekšmetu skolotājiem. Pieteikšanās anketa jālejupielādē un jāaizpilda mājaslapā skolanakotnei.lv līdz 2015. gada 30. decembrim. Dalība apmācību programmā ir bez maksas. Komanda, kuras projekts žūrijas vērtējumā tiks atzīts par labāko, balvā saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām savai skolai. Skola nākotnei. Jaunais skolēns”

 

Pieteikšanās programmai mājaslapā skolanakotnei.lv. 
 

http://www.youtube.com/watch?v=OAvWf7wCc4k