Pavisam ierastas uzkodas, kas var palīdzēt ātrāk iemigt

Ja regulāri cīnies ar problēmu iemigt, ir svarīgi zināt dažas lietas, ko pirms miega labāk neēst. Piemēram, pikanti vai cepti ēdieni, šokolāde un kafija var palielināt tavu iemigšanas laiku. Taču ir daudz pārtikas produktu, kurus varat ēst bez bažām, vēl vairāk – tie pat spēj uzlabot miegu un iemigšanas ātrumu.
Lai ko tu izvēlētos, pirms gulētiešanas labāk ieturēt vieglu maltīti.

FOTO: Shutterstock.com

Lai ko tu izvēlētos, pirms gulētiešanas labāk ieturēt vieglu maltīti.

Viens no augļiem, kas var palīdzēt aizmigt, ir banāns. Šis ierastais auglis var palīdzēt ieslīgt miegā, jo tajā ir daudz magnija un kālija – divas minerālvielas, kas var palīdzēt atslābināt muskuļus. Banānos ir arī aminoskābe triptofāns, kas stimulē smadzenes nomierinošu hormonu ražošanu.

 

Serotonīns ietekmē procesus smadzenēs, miegu un garastāvokli, savukārt melatonīns ir hormons, kas ir miega cikla neatņemama sastāvdaļa. Tā līmenis paaugstinās naktī, lai cilvēks būtu miegains, un pazeminās dienas laikā.

 

Tāpat iemigt var palīdzēt arī ananasu ēšana. 2013. gadā veiktā pētījumā vētīts melatonīna saturs augļos un konstatēts, ka ananasu ēšana var paaugstināt miega hormona līmeni cilvēku urīnā pat par 266 procentiem. Novērots, ka arī banāni paaugstina melatonīna līmeni par 180 procentiem.

Reklāma
Reklāma

 

Runājot par citiem miegu veicinošiem pārtikas produktiem, "The Sleep Charity” arī ieteica ēst mandeles, zivis, pilngraudu graudaugus un auzu plācenīšus.

 

Citi laba miega ieteikumi: 

  • Ievēro vienu un to pašu gulētiešanas un pamošanās laiku;
  • izvairies no saldām uzkodām neilgi pirms miega;
  • izvairies no alkohola lietošanas neilgi pirms miega;
  • atpūties, klausoties relaksējošu mūziku;
  • izdzer pirms miega glāzi silta piena.

Saistītie raksti