Kāpēc brokastīs vajadzētu ēst avokado un bumbierus?

Ir viena svarīga lieta, ko cilvēki bieži palaiž garām, domājot par savu uzturu – tās ir šķiedrvielas. Britu ārsts Maikls Moslijs izdevumam "Mirror" norādījis, ka svarīgi, lai mēs tās ēstu pietiekami. Tas palīdzēs uzturēt zarnu veselību.
Brokastīs ir veselīgi apēst arī kādu bumbieri.

FOTO: Shutterstock.com

Brokastīs ir veselīgi apēst arī kādu bumbieri.

Vislabākais – avokado

Šķiedrvielas var pasargāt no 2. tipa cukura diabēta, samazināt tādu gremošanas traucējumu risku kā kairinātu zarnu sindroms, čūlainais kolīts un Krona slimība.

 

Ja esat tādu brokastu un branču cienītājs kā avokado grauzdiņi, tad jums ir paveicies, jo avokado ir bagāts ar šķiedrvielām.

 

"Iespējams, jūs zināt, ka šī oga (avokado tehniski ir gigantiska oga) ir veselīgo tauku avots. Var šķist pārsteigums, ka avokado ir arī fantastisks šķiedrvielu avots. Faktiski viens avokado (aptuveni 150 grami) satur aptuveni 10 gramus šķiedrvielu, kas ir trešdaļa no ieteicamās ikdienas normas," pastāstīja speciālists.

 

Kādi vēl varianti?

Reklāma
Reklāma

Tomēr, ja avokado jums nepatīk, ir daudz citu šķiedrvielām bagātu produktu, kurus varat iekļaut uzturā. Tās ir dažādas pupiņas, piemēram, turku zirņi.

 

Moslijs sacīja, ka "ir veselīgi savā uzturā iekļaut jebkuras pākšaugu sugas”, taču norāda, ka dažas satur vairāk šķiedrvielu nekā citas. Piemēram, 170 grami pupiņu satur nedaudz vairāk kā trešdaļu no 30 gramiem šķiedrvielu diennakts normas, savukārt turku zirņi satur gandrīz 5 gramus šķiedrvielu uz 100 gramu porciju.

 

Var iekļaut arī savā uzturā bumbierus. "Augsts pektīna saturs ir saistīts ar zarnu veselības un imūnsistēmas uzlabošanos. Bez visām priekšrocībām zarnām bumbieri ir arī bagāti ar folskābi, niacīnu un provitamīnu A, visiem svarīgajiem vitamīniem šūnu funkcijai, enerģijas ražošanai, ādas atbalstam un brūču dzīšanai," sacīja speciālists.

 

Citi šķiedrvielām bagāti produkti ietver riekstus un sēklas, kas ir arī olbaltumvielām bagātas, kā arī auzas.

Saistītie raksti