Piecu mēnešu laikā -12 kilogrami

Pēc mazuļa piedzimšanas Austrai liekais svars negribēja un negribēja zust, pašsajūta drausmīga tā vairs neesmu es! Tāpēc pēc zīdīšanas pārtraukšanas viņa pieņēma lēmumu ieturēt diētu. Un rezultāti lieliski! Lasi Austras pieredzi un padomus, ko iesākt, lai beidzot sev atkal iepatiktos!

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Mans vecums 31. gads

Augums 164cm

Sākuma svars: 74 kg

Šī brīža svars 61,7 kg

Pirms gada un diviem mēnešiem pasaulē nāca mans puika, un biju pieņēmusies svarā ap 2010. gada janvāra sākumu man bija 74 kg. Manam augumam tas ir par daudz, tāpēc es sev nepatiku un loģiski, ka to juta arī apkārtējie. Biju nomākta.

Visbeidzot es sapratu tā kā bērnu ar krūti vairs nebaroju, varu atļauties ieturēt diētu un mainīt šo negatīvo sajūtu gammu. Lieki piebilst, ka fotografēties vienmēr kategoriski attiecos, jo tā vairs nebiju es. Par drēbju skapi nemaz nerunāsim, ar nožēlu nācās šķirot vienā kaudzē tās drēbes, kas man pirms grūtniecības derēja, otrā tās, kas vēl kaut cik der, bet tomēr neizksatās diez ko labi, trešajā īpaši brīvi krekli, topi, kur var noslēpt kaut cik to, kas nācis klāt. Beigu galā arī stringi uz gurniem iegrima dziļi tauku rievās, krūšturi ap vidukli bija tik cieši, ka visi tauku kunkulīši mazliet karājās pāri malām. Negribējās arī izdot milzum daudz naudas, lai nomainītu visu garderobi.

Beigu galā arī stringi uz gurniem iegrima dziļi tauku rievās, krūšturi ap vidukli bija tik cieši, ka visi tauku kunkulīši mazliet karājās pāri malām.

Pienāca pirmais janvāris un, kā mēs zinām, tas ir zīmīgs datums, kad cilvēki bieži vien apņemas sākt jaunu dzīvi un kaut ko mainīt tajā. Tā nu es apņēmos no šī zīmīgā datuma mainīt to, kā es jūtos.

Vispirms man bija jāmaina sava domāšana attiecībā uz ēdienu. To palīdzēja izdarīt Genādija Malahova grāmata Organisma attīrīšana un pareiza ēšana. Izlasot kaut vai pirmās 80 lpp., vienkārši nevar palikt vienaldzīgs, un mati ceļas stāvus par to, cik vienkārši sevi varam atbrīvot no liekajiem kilogramiem, cik viegli ir sevi pasargāt no slimībām! Tomēr ar zināšanām par organisma attīrīšanu un diētām vien nepietiek, vajadzīga sapratne, par to, kāpēc es to daru.

Reklāma
Reklāma

 

Tā nu, ņemot par pamatu dažas idejas no grāmatas, es sāku pilnībā mainīt savus ēšanas paradumus:
1) dzert vismaz divus litrus ūdens dienā, it īpaši, ja nekur no mājas nav jāiet. Izdzerot sešas glāzes silta ūdens
(nekādā gadījumā aukstu un/vai gāzētu) pēc kārtas un izpildot pāris pietupienus, no taisnās zarnas iznāk ārā viss sliktais, kas tajā uzkrājies. Ja šo metodi piekopj regulāri, ir iespējams attīrīt organismu, tomēr ar to nepietiek.
2) uzturā lietot daudz dārzeņu, šķiedrvielu, augļu. Esmu attiekusies no miltu izstrādājumiem, maizes, cepumiem, makaroniem, protams, ceptas pārtikas, speķainas gaļas, čipsiem, trekniem sieriem utt. Ja vakarā gribas pie TV kaut ko pagrauzt, ļoti labi noder kāpostgalva, kas taisnajā zarnā darbojas kā birste. Taisnā zarna ir vitāli svarīgs orgāns cilvēka organismā (par to viss ļoti skaidri izklāstīts šajā grāmatā), vislabāk būtu izdzert vienu svaigi spiestu kāposta sulas glāzi dienā. Protams, bietes, burkāni, rieksti utt.
3) neēst pēc sešiem. Ar šo gan es cīnos un netieku galā. Rakstura vājums laikam.
4) ievērot mēness fāzes, kurās lietot tikai ūdeni. Sajūta ir laba, esmu eksperimentējusi arī agrāk ar ūdens dienām. Izturēju 7 dienas. Lietojot tikai ūdeni, dienā apēdot sauju rozīnes vai riekstu, vai mazu karotīti medus. Nu, trešajā dienā sajūta ir briesmīga, tomēr nākamajās dienās tā mainās un parādās viegluma sajūta un labs garastāvoklis. Šo mēģināt gan neiesaku, jo tas ne katram der un pēc šādas kūres ir jāzina, ko drīkst lietot uzturā un cik daudz.


Tā nu 25. aprīlī uzkāpjot uz svariem, tie rādīja 61,7 kg. Manam augumam ideāli būtu 57. Lai būtu vieglāk sasniegt vēlamo mērķi, blociņā atzīmēju datumus ik pārnedēļu, pretī pierakstot, cik lielam jābūt svaram. Mērķis
viens kg nedēļā bez īpaša stresa un forsēšanas. Tiesa, šobrīd es atpalieku no nospraustā mērķa, jo nu jau visas drēbes no pirmās kaudzes der un motivācijas spēks ir mazinājies. Tomēr ne pazudis. Var būt mana pieredze kādam noderēja.

 

CITAS TIEVĒŠANAS pieredzes lasi sadaļā Skaistums & veselība->diētas, spied šeit!

SMELIES IEDVESMU UN PADOMUS arī blogos, kur vīrietis un sieviete raksta par savām diētām, izmantojot E-dietologa padomus!


Iesūtījusi: Austra Baloda, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma