Kurās dienās decembrī tievēt? Atslodžu dienu kalendārs

Pilnmēness laikā cilvēkam esot viegli zaudēt svaru, un atturēšanās no ēdiena to vēl vairāk stimulē. Tāpēc ne viens vien cilvēks visā pasaulē noteiktās dienās pēc Mēness kalendāra ievēro atslodzes dienas — atturas no ēdiena vai ēd ievērojami mazāk un veselīgāk. Skati datumus, kas labvēlīgi atslodzes dienām un diētas uzsākšanai!

Nereti badošanās dienas pievakarē sāk sāpēt galva, cilvēks kļūst nervozs, kašķīgs, zūd darbaspējas, un nākamajā dienā tiek ēsts ar uzviju.

FOTO: Shutterstock.com

Nereti badošanās dienas pievakarē sāk sāpēt galva, cilvēks kļūst nervozs, kašķīgs, zūd darbaspējas, un nākamajā dienā tiek ēsts ar uzviju.




Diētas ārsti nenoliedz, ka sava uztura ierobežošanai pēc Mēness kalendāra ir efekts. Kaut vai tāpēc, ka pilnmēness laikā cilvēki mēdz kļūt nervozāki un attiecīgi — no paaugstināta stresa gribas ēst un ēst, tāpēc labi, ja laicīgi gatavojies šajās dienās īpaši pievērst uzmanību tam, ko liec uz sava šķīvja.

Un tomēr — esi uzmanīgs, un varbūt sākotnēji zemāk norādītajās dienās nevis neēd itin neko, bet lieto uzturā produktus, kam zems kaloriju saturs. Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs dietologs Andis Brēmanis savulaik žurnālā Kas Jauns Mēness kalendāra diētu komentējot piekodinājis: „Ja šāda neēšana rada fiziskas vai psiholoģiskas grūtības, nekādā gadījumā to neiesaku. Nereti badošanās dienas pievakarē sāk sāpēt galva, cilvēks kļūst nervozs, kašķīgs, zūd darbaspējas, un nākamajā dienā tiek ēsts ar uzviju. Taču, ja šis process notiek ar viegluma sajūtu — neiebilstu. Neēšanas vietā es drīzāk ieteiktu atslodzes dienas, kad visas dienas garumā tiek ēsts viens pārtikas produkts — piemēram, kefīrs vai augļi.”

Nereti badošanās dienas pievakarē sāk sāpēt galva, cilvēks kļūst nervozs, kašķīgs, zūd darbaspējas, un nākamajā dienā tiek ēsts ar uzviju. Taču, ja šis process notiek ar viegluma sajūtu — neiebilstu.




Jauns Mēness dienās ievērojot atslodzi,jūtams spēka un enerģijas pieplūdums. Jauna Mēness dienās rekomendē uzturā lietot augļus, dārzeņus un dažādas sulas. Šis ir arī ideāls laiks smēķēšanas un alkoholisma pārtraukšanai. Tas arī ir vislabākais brīdis jaunu projektu sākšanai vai, lai iestātos jaunā darbā.

Pilna Mēness dienās cilvēkiem esot īpaša nosliece uz lielu ēšanu un attiecīgi — tauku uzkrāšanu. Iesaka dzert zāļu tējas. Pilnmēness laikā cilvēki ir īpaši jūtīgi. Šajā laikā vēlams būt uzmanīgiem pie automašīnas stūres un,  rīkojoties ar tehniku. Pilnmēness laikā nav vēlams uzsākt jaunus projektus un aktivitātes.

Reklāma
Reklāma

 

Sadarbībā ar www.tava-pasaule.lv