Ko vilkt mugurā Līgo svētkos, ja tiek solīta svelme?

Jau pavisam drīz visā Latvijā pie bagātīgi klātiem gadiem un ugunskuriem tiks svinēta gada īsākā nakts. Svētki nav iedomājami arī bez skaistiem tērpiem, taču vasaras saulgriežu svinēšanai ir vērts izvēlēties tādus apģērba gabalus, kas ir praktiski un stilīgi vienlaikus.
Šī gada Līgo dienu vismaz pagaidām sinoptiķi sola svelmainu.

FOTO: Publicitātes foto

Šī gada Līgo dienu vismaz pagaidām sinoptiķi sola svelmainu.

Tā kā šī gada Līgo dienu vismaz pagaidām sinoptiķi sola svelmainu, multizīmolu veikals VAN GRAAF Latvijā kopā ar digitālā satura veidotāju un stila eksperti Signi Mengoti ir sagatavojuši padomus, kā izvēlēties apģērbu gada garākās dienas un īsākās nakts pavadīšanai. 

 

Šorti praktiskajām 

Nav ērtāka un praktiskāka vasaras apģērba par dažāda garuma un krāsas džinsu šortiem. Un labākais ir tas, ka tie nekad neiziet no modes un ir ērti kombinējami ar dažādu stilu, garuma un krāsu apģērbiem. Kā zina stāstīt stila eksperte un digitālā satura veidotāja Signe Mengote, iespējas, ar ko vilkt kopā džinsa šortus, ir bezgalīgas: ”Izmēģiniet to kombinācijā ar brīvi krītošu blūzi, lai iegūtu nedaudz koķetu un sievišķīgu koptēlu. Pie šāda stila ļoti labi piederēsies arī tādi vasaras aksesuāri kā modernas saulesbrilles, platmale un pludmales soma. Savukārt situācijās, kad komforts ir svarīgāks par stilu, džina šortus var vilkt kopā ar vieglu kokvilnas krekliņu vasarīgās krāsās. Šāds stils īpaši labi noderēs Līgo dienā, kad lielāko dienas un nereti arī nakts daļu ir jāpavada brīvā dabā. ” 

Džinsa šorti ir ļoti demokrātisks apģērba gabals, jo vienlīdz labi noderēs sēžot pie Jāņu ugunskura, gan kombinācijā ar klasisku blūzi un augstpapēžu laiviņām būs moderna stila odziņa biroja garderobē. 

 

Akcentēt sievišķību 

Pēdējos gadus Līgo dienā neesam piedzīvojuši, ka praksē īstenotos teiciens “Līst kā pa Jāņiem!” Tas nozīmē, ka svētku dienu būs ērti pavadīt arī kokvilnas kleitā, kas izstaro eleganci un sievišķību, kā arī piešķir koptēlam vieglu noskaņu. Lai saglabātu vieglumu un vasarai tik labi piestāvošo gaisīgumu, aicinām izvēlēties kleitu ar brīvu siluetu, kas ļaus gaisam cirkulēt un tādējādi būs komfortabls apģērba gabals pat vistveicīgākajās vasaras dienās. Kā norāda ietekmīgais modes žurnāls “Glamour Magazine”, šajā vasarā balto kleitu var vilkt teju ikvienā dzīves situācijuā. Protams, izņēmums ir reize, kad ir jādodas uz kāzām kā viešņai. 

Reklāma
Reklāma

“Modes pazinēji un stilisti bieži uzsver, ka ikvienai sievietei skapī vajadzētu būt mazajai, melnajai kleitiņai. Taču es esmu pārliecināta, ka tādai ir jābūt arī baltā krāsā, lai var vilkt vasaras sezonā. Tās ir ļoti universāls apģērba gabals, jo salāgojot ar dažāda stila aksesuāriem un apaviem, var iegūt tik dažādus koptēlus – sākot no rotaļīgas romantiķes, līdz pat biznesa dāmai,” uzsver modes eksperte Signe Mengote. Šajā sezonā viņa iesaka priekšroku dot kleitām ar smalkiem izšuvumiem un mežģīnēm, kas akcentēs sievišķību. 

 

Dabas toņi romantiskajām 

Garās jeb tā sauktās maksi kleitas ir kļuvušas par vienu no vasaras garderobes pamatiem, un to plūstošais un sievišķīgais siluets ir ideāli piemērots arī svētku reizēm, piemēram, gada garākās dienas un īsākās nakts svinībām. Šosezon aktuāli garo kleitu modeļi, sākot no košiem un dzīvespriecīgiem ziedu un rakstiem līdz minimālisma pieklusinātiem dabas toņiem un elementiem. Jāņu svinībām gan aicinām izvēlēties garās kleitas tieši zemes toņos, tādējādi padarot tās par tādām kā modernajām tautas tērpa versijā, jo šo apģērba gabalu var lieliski kombinēt ar etno stila jostām, vainagiem un dažādu krāsu pastalām. 

Saistītie raksti