Alveja pret akni, grumbiņām, pigmentiem, strijām un ne tikai

Jau 20. gadsimtā alveja bija moderns telpaugs, ko izmantoja arī medicīnā, lai uzlabotu veselību un rūpētos par skaistumu.
Alveja satur daudz vitamīnus – A, C, E, kā arī aptuveni 20 minerālvielas

FOTO: Shutterstock.com

Alveja satur daudz vitamīnus – A, C, E, kā arī aptuveni 20 minerālvielas

Alvejai ir dziednieciskas, pretiekaisuma, kā arī antibakteriālas īpašības, kas ir noderīgas cilvēka veselībai, labsajūtai un skaistumam visos vecumos. "Ņemot vērā to, ka alveja satur daudz vitamīnus – A, C, E, kā arī aptuveni 20 minerālvielas, piemēram, magniju, selēnu, varu, dzelzi, cinku un kalciju, aicinu to lietot uzturā kā vasarā, tā arī ziemā,” saka “Veselības centra 4” uztura speciāliste Guna Rijkure.

Savukārt “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga piebilst, ka ne velti alveju dēvē arī par “aptieku vienā augā”. 

 

Šoreiz par to, kā šo augu izmantot ārējam skaistumam: 

 

Reklāma
Reklāma
  • Lai atvēsinātu un nomierinātu sejas ādu, svaigu alveju var ievietot saldētavā un pēc tam ar želeju noklāto daļu maigi iemasēt ādā. Želeju arī var nenoskalot, jo tā āda tiek dziļāk mitrināta un pasargāta no nelabvēlīgās ārējās vides ietekmes.
  • Alvejā esošais C vitamīns veicina kolagēna veidošanos, kas nepieciešams normālai ādas darbībai. Tā rezultātā āda kļūst tvirtāka, izlīdzinās tās tonis, kā arī lēnāk veidojas jaunās grumbas un krunciņas.
  • Alvejas gelu ieteicams uzklāt pirms naktsmiera tajās vietās, kur izveidojušies pigmentācijas plankumi. 

Alvejā esošās aktīvās vielas balina ādu un pigmentācijas plankumi kļūst mazāk pamanāmi. 

 

  • Ja ir problemātiska sejas āda, piemēram, paplašinātas poras vai akne, noder speciālie līdzekļi, kuru sastāvā ir alvejas ekstrakts, jo tam ir antibakteriālas un dziedinošas īpašības, kas labi attīra ādu un uzlabo kopējo ādas stāvokli.
  • Ja ir strijas, piemēram, uz augšstilbiem vai vēdera, ieteicams uzklāt alvejas šķidro daļu un kārtīgi iemasēt, tādā veidā samazinot strijas.
  • Ekzēmas vai psoriāzes gadījumā var lietot alvejas želeju vai speciālos krēmus, kas nomierina ādu, dziedē to, kā arī mazina apsārtuma veidošanos.
  • Lai mitrinātu pēdu sauso un papēžu saplaisājušo daļu, to ierīvē ar svaigu alveju vai lieto speciālos barojošos kāju krēmus, kuru sastāvā ir alvejas ekstrakts. 
     

Saistītie raksti