5 padomi, kā krāsot matus mājas apstākļos

Ierastie skaistumkopšanas rituāli - kosmetologs, profesionāli veikts manikīrs un pedikīrs, ikmēneša friziera salona apmeklējums - Covid-19 ierobežojumu dēļ nav vairs pašsaprotami un viegli pieejami. Piedāvājam 5 iedvesmojošus padomus, kā efektīvi saglabāt matu toni un izveidot matu krāsošanas meistarklasi mājas apstākļos.

 

Sazinieties ar iemīļoto skaistumkopšanas salonu un noskaidrojiet, vai frizētava piedāvā saviem klientiem krāsu komplektu piegādi mājās.

FOTO: Shutterstock.com

Sazinieties ar iemīļoto skaistumkopšanas salonu un noskaidrojiet, vai frizētava piedāvā saviem klientiem krāsu komplektu piegādi mājās.

 

Ārkārtas situācijas dēļ daudzi skaistumkopšanas saloni ir slēgti vai strādā pēc minimāla pieraksta, turklāt personiskās un sabiedrības drošības dēļ nav pieļaujams aicināt meistaru uz savām mājām. Labākais šobrīd pieejamais risinājums ir pārņemt kontroli savās rokās un izmēģināt dažādus skaistuma rituālus mājas apstākļos.


Izveidot sev klasisku, vienkāršu manikīru vai pedikīru mājas apstākļos nav lielākais izaicinājums, tačumirklī, kad aktuāls kļūst matu toņa saglabāšanas vai krāsošanas process, lieti noderēs šie 5 ieteikumi:

1. Toni saglabājošs šampūns un kondicionētājs
Šobrīd vairāk nekā nekad ir jācenšas ilgāk saglabāt toni, kāds tas bija, tikko izejot no salona. Izmantojiet specializētu šampūnu un kondicionieri, kurš ir saudzīgs pret krāsotiem matiem, uzlabo to struktūru un padara matus veselīgus, rosina popsugar.co.uk.

 

2. Nemazgāt matus pārāk bieži
Katru reizi, kad mati tiek mazgāti, tie mazliet zaudē krāsu toni. Mazgāt matus vēlams ne biežāk kā divas vai trīs reizes nedēļā, izmantojot krāsu saudzējošu šampūnu. Ja iepriekš izvairīties no pārlieku biežas matu mazgāšanas nebija iespējams, jo taukaini mati traucēja darba gaitām, šis brīdis ir piemērotākais, kad varat ļaut matiem atpūsties no pārāk biežas saskares ar šampūnu un kondicionieri.

 

Sazinieties ar  iemīļoto skaistumkopšanas salonu un noskaidrojiet, vai frizētava piedāvā saviem klientiem krāsu komplektu piegādi mājās.

 

3. Friziersalona klātbūtne mājās
Sazinieties ar  iemīļoto skaistumkopšanas salonu un noskaidrojiet, vai frizētava piedāvā saviem klientiem krāsu komplektu piegādi mājās. Ja šādu pakalpojumu tie sniedz, sazinieties ar savu frizieri, kurš lieliski pārzina, kurus krāsu komponentus komplektā izvēlēties, lai sasniegtu rezultātu, kurš atbilst jūsu matu tonim. Kad saņemsiet sūtījumu un plānosiet matu krāsošanu, telefoniski vai video zvana formātā konsultējaties ar frizieri, lai efektīvāk kopīgiem spēkiem paveiktu šo salīdzinoši sarežģīto procesu mājas apstākļos.

Reklāma
Reklāma

 

4. Matu krāsa no lielveikala
Protams, profesionāli frizieri nekad neieteiks izvēlēties matu krāsu, kura iegādāta lielveikalā, kā arī neatbalstīs matu krāsošanu mājās. Šī brīža apstākļos- neizbēgami liels ir lielveikalu piedāvājumu kārdinājums, ja vēlaties saglabāt matu toni visā to garumā. Ataugušo matu sakņu un sirmo matu parādīšanos, iespējams labot, rūpīgi izvēloties lielveikalā nopērkamo matu krāsu toni ļoti pietuvinātu jau esošajam. Mājas apstākļos vēlams ar krāsu nokrāsot tikai pašas matu saknes un sirmos matus - nepārklājot jau esošo toni, kas var veicināt toņu nesakritību.

 

5. Tonējoši šampūni, krēmi un balzami
Ja reiz esat jau devuši zaļo gaismu matu krāsai no lielveikala, neizbēgams ir risks, kur plānotais tonis ir nedaudz vai pilnībā neatbilstošs esošajai matu krāsai.

Šādos gadījumos var izmantot gan specializētos veikalos, gan lielveikalā nopērkamos matu tonēšanas komplektus, šampūnus ar pigmentu vai matu balzamus, kuri paredzēti krāsas izlīdzināšanai. Izvēlieties sev atbilstošo, vadoties pēc saviem ieskatiem vai paļaujaties uz sava friziera ieteikumiem un padomiem, kurš zinās, kā izlabot radušās neveiksmes, kļūdas un kā panākt veiksmīgu gala rezultātu.

 

Avots: Jauns.lv