12 lietas, ko veiksmīgi cilvēki dara piektdienu pēcpusdienās

Tas, kā tu beidz darba nedēļu, ietekmēs ne tikai to, cik produktīvs būsi nākamajā nedēļā, bet arī to, cik relaksēti jutīsies nedēļas nogalē.

Viņi izsaka atzinību citu cilvēku panākumiem un smagajam darbam. Ir līderi, kas piektdienu pēcpusdienas izmanto, lai pateiktos saviem padotajiem par paveikto darbu nedēļas garumā. Tas liek justies labāk ne tikai padotajiem, kuri dodas mājās novērtēti, bet arī pašam līderim, kurš jutīsies priecīgāks un apmierinātāks par darba nedēļu.

FOTO: Shutterstock.com

Viņi izsaka atzinību citu cilvēku panākumiem un smagajam darbam. Ir līderi, kas piektdienu pēcpusdienas izmanto, lai pateiktos saviem padotajiem par paveikto darbu nedēļas garumā. Tas liek justies labāk ne tikai padotajiem, kuri dodas mājās novērtēti, bet arī pašam līderim, kurš jutīsies priecīgāks un apmierinātāks par darba nedēļu.

 

Grāmatu autors Maikls Kerrs ir teicis, ka "veiksmīgi cilvēki seko rutīnai, tādēļ neesmu pārsteigts, ka visveiksmīgākie cilvēki ievēro noteiktu kārtību piektdienu pēcpusdienās". 

 

Lūk, 12 lietas, ko veiksmīgi cilvēki parasti veic piektdienu pēcpusdienās:
1. Viņi izvērtē nedēļas sasniegumus. Ir viegli domāt par to, kas nav izdarīts, taču, izvērtējot paveikto, arī tad, ja tas ir kaut kas neliels, viņi atgādina par saviem sasniegumiem. Novērtējot savus sasniegumus, tu neapzināti iekustini ķēdes reakciju. Komandu līderiem tas ir izcils rituāls, pārvēršot piektdienu pēcpusdienas par komandas sasniegumu atzīmēšanas tradīciju, kad katrs komandas dalībnieks dalās ar saviem 3 sasniegumiem. 
2. Viņi izvērtē nākamās nedēļas prioritātes. Veiksmīgi cilvēki izmanto piektdienas pēcpusdienu, lai izvērtētu savu profesionālo un personīgo dzīvi un noteiktu trīs līdz piecas svarīgākās prioritātes, kas jāpaveic.
3. Viņi sastāda grafiku un darāmo lietu sarakstu nākamajai nedēļai. Viņi neizvirza tikai prioritātes, viņi plāno. Ja katrai prioritātei tiek piešķirts termiņš, tad ir lielāka iespēja, ka darbi tiks paveikti. Tu taču vēlies uzsākt jaunu darba nedēļu, zinot, kas ir jāpadara.. Plāna esamība pirmdienas rītā padara arī nedēļas nogali mierīgāku - tavs darāmo lietu saraksts nemocīs smadzenes divu dienu garumā.
4. Viņi nosaka arī laiku, kad atpūtīsies no darba arī darba dienās. Veiksmīgiem cilvēkiem ir viegli kļūt par darbaholiķiem, tādeļ prioritātēs vienmēr ir jāiekļauj arī atpūtu. Viņi izvērtē to, kā labāk balansēt starp darbu un mājām. Viņi apzinās, lai varētu strādāt pēc iespējas efektīvāk un sasniegtu rezultātus, viņiem ir jābūt arī atpūtas periodiem.
5. Daudzi veiksmīgi cilvēki piektdienās 15 līdz 30 minūtes velta epasta iztīrīšanai un darba vietas sakārtošanai, lai pirmdienas rītā atgrieztos sakoptā vidē. Dažiem tas liekas nomierinošs process, un tas savā ziņā kalpo kā rituāls nedēļas noslēgšanai.
6. Viņi apskata nākamās nedēļas kalendāru. Nekas nav sliktāks kā atklāt pirmdienas rītā, ka pēc trīs minūtēm (vai pirms trīs minūtēm) būs tikšanās. Pārskati savu kalendāru, lai zinātu, kas ir ieplānots nākamās nedēļas sākumā.
7. Viņi paziņo apkārtējiem, cik pieejami būs nedēļas nogalē. Veiksmīgi cilvēki savā ziņā izvirza noteikumus pirms dodas mājās. Viņi paziņo saviem kolēģiem un padotajiem, vai viņi atbildēs uz epastiem nedēļas nogalē un, ja jā, tad kad.
8. Viņi saliek visus punktus uz i. Piektdienas pēcpusdienā ir grūti pabeigt visus projektus, sarunas, lēmumus utt. Dažas lietas ir jāatliek uz jaunnedēļu, taču veiksmīgi cilvēki vienmēr saliek punktus uz i lietām, kurām var. Tas ļauj viņiem pavadīt nedēļas nogali, nedomājot par nepaveiktajiem darbiem.
9. Viņi domā par saviem brīvdienu plāniem. Ja viņiem nav izdomāti nedēļas nogales plāni līdz piektdienas pēcpusdienai, tad vajadzētu dot sev nedaudz laiku par to padomāt. Varbūt vēlies doties uz jaunu restorānu, aizvest bērnus uz parku, izdarīt privātas lietas, kuras visu laiku atliec. Apdomā dažas minūtes, veic rezervācijas, pārbaudi laikapstākļus, atrodi auklīti utt. Tev nav jāizplāno viss, taču, ja būs izplānotas galvenās lietas, tad būsi gatavs nedēļas nogales atpūtai.
10. Viņi plāno piektdienas aktivitātes. Dažiem veiksmīgiem cilvēkiem ir neparasti rituāli, kas palīdz nodalīt darba nedēļu no nedēļas nogales. Tas var būt pēcpusdienas kokteilis ar draugiem, stundu ilgs brīvprātīgo darbs, tenisa spēle vai sporta zāles apmeklējums. Tas kalpotu kā brīdis, ko viņi gaidītu katru piektdienu, lai sevi apbalvotu par jaunas darba nedēļas beigu sasniegšanu. Šie brīži pilnībā sagatavo brīvdienām.
11. Viņi izsaka atzinību citu cilvēku panākumiem un smagajam darbam. Ir līderi, kas piektdienu pēcpusdienas izmanto, lai pateiktos saviem padotajiem par paveikto darbu nedēļas garumā. Tas liek justies labāk ne tikai padotajiem, kuri dodas mājās novērtēti, bet arī pašam līderim, kurš jutīsies priecīgāks un apmierinātāks par darba nedēļu.
12. Viņi atvadās no kolēģiem. Novēlot jauku nedēļas nogali, tu raisīsi cilvēkos pārliecību, ka tev rūp viņu brīvais laiks. Šādā veidā tiek uz pozitīvas nots noslēgta darba nedēļa gan līderim, gan padotajiem, kā arī savā ziņā tiek izveidots divvirziena kontakts ar visiem pirms tiek pamesta darba vieta pirms brīvdienām.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: motto.time.com