Svara kontroles prasmju apgūšana ģimenēm

SIA „Rīgas veselības centrs” Rīgas domes Labklājības departamenta projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros piedāvā BEZMAKSAS pakalpojumu Virssvara kabinets bērniem, iekļaujot ģimeņu izglītošanu* - veselīga dzīvesveida un svara kontroles prasmju apgūšanu ģimenēm, kurās aug bērni (no zīdaiņa vecuma līdz 18 gadiem) ar paaugstinātu ķermeņa svaru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īpaši aicinām pieteikties šajā programmā ģimenes ar 2 – 4 gadus veciem bērniem, kuriem jau ir  virssvara risks. Ir pierādīts, ka savlaicīgi nekoriģēts liekais svars bērnībā būtiski palielina aptaukošanās un ar to saistīto slimību risku pieaugušā vecumā. 

 

Pakalpojuma ietvaros ar bērnu un viņa pavadošo personu strādā multiprofesionāla speciālistu komanda - pediatrs, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, fizioterapeits, uztura speciālists un psihologs – katru ģimeni bez maksas iepazīstinot ar veselīga dzīvesveida prasmēm, uztura nozīmi svara korekcijā, nepareizu ēšanas paradumu izraisītām veselības problēmām, virssvara saistību ar psihoemocionālo veselību. Papildus tam tiek nodrošināta arī vingrošana zālē un baseinā, praktiskās nodarbības par veselīgas maltītes gatavošanas principiem.


Nodarbību apmeklējumam nepieciešama ģimenes ārsta vai ārsta speciālista (endokrinologa) izziņa ar bērna ķermeņa masas indeksa norādi vai programmas fizioterapeita novērtējums (bērna antropometriskie mērījumi, kā arī ģimenes ārsta izziņa -  atļauja bērnam vingrot baseinā.


Nodarbības no katras ģimenes var apmeklēt 2 cilvēki – bērns ar virssvara problēmām un pieaugušais, kurš viņu pavada!

Reklāma
Reklāma


Pieteikšanās un papildu informācija: 
e-pasts: esivesels@rigasveseliba.lv 
mob. tel.: 29502008
Nodarbību grafiks atrodams mājas lapas www.rigasveseliba.lv sadaļā „Programmas”.

Logo

* Pakalpojums tiek īstenots Eiropas sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 "Mēs par veselu Rīgu - daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!" ietvaros.