Skābu kāpostu zupa ar grūbām (bez gaļas!)

Skābu kāpostu zupas laiks ir klāt! Šeit recepte, kur galvenā sastāvdaļa ir "Dimdiņu" skābētie kāposti.
Skābu kāpostu zupa lieliski garšos kopā ar pērļu grūbām.

FOTO: Publicitātes foto

Skābu kāpostu zupa lieliski garšos kopā ar pērļu grūbām.

Sastāvdaļas:
900 g skābēti kāposti “Dimdiņi”
1,5 litri dārzeņu buljona
1 liels vai divi mazi sīpoli 
3-5 burkāni 
150 g pērļu grūbu 
1 buntīte loki 
Eļļa cepšanai 

Sāls pēc garšas
Rupjmaize pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Sīpolus un burkānus nomizo un sagriež nelielos gabalos. 
  2. Katlā lej eļļu un uz vidējas uguns apcep sīpolus, burkānus, pievieno nedaudz sāls, cep 8-10 minūtes; 
  3. Katlā pievieno buljonu un kāpostus, uz vidējas uguns sautē 45-60 minūtes;
  4. Atsevišķā katliņā uzvāra pērļu grūbas līdz tās mīkstas, pievieno zupai, zupai pievieno arī sāli pēc garšas.
  5. Zupu pasniedz ar smalki sagrieztiem lociņiem, rupjmaizi, krējumu, ja vēlas.

 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti