Uz ugunskura pagatavojama zupa – sēņu un sojas soļanka

Bagātīga un sildoša zupa var būt labs ēdiens vēsākā Līgo vakarā vai Jāņu rītā un dienā. Uz ugunskura pagatavojama, tā saglabās siltumu ilgi. Šoreiz veģetāras zupas recepti piedāvā pavārs Normunds Baranovskis.
Veģetāra, bet sātīga, uz ugunskura pagatavojama zupa.

FOTO: Normunds Baranovskis

Veģetāra, bet sātīga, uz ugunskura pagatavojama zupa.

4 personām

Pagatavošanas laiks 45 minūtes

 

Sastāvdaļas

  • 100 g gaļas aizvietotāja, kaltētās sojas gabaliņu
  • 400 g sēņu (pēc izvēles, tikpat labi var saldētu)
  • 2 gab. sīpola
  • 1 gab. ķiploka
  • 1-2 gab. burkānu
  • 3 ēdamk. eļļas (pēc izvēles)
  • 1 ēdamk. tomātu pastas
  • 400 g smalcinātu tomātu
  • 4 gab. marinētu gurķu
  • 100 ml marinētu gurķu sulas
  • 3 l buljona (pēc izvēles)
  • 50-70 g baltās kvinojas
  • 1 bunte sīpolloku

 

Zupas pagatavošana

Sagriez burkānu, ķiploku un sīpolu mazos kubos.

Karsē katlu un liec apcept dārzeņus eļļā.

Pievieno smalkāk grieztas sēnes.

Pievieno tomātu pastu, nedaudz padedzini, tad lej tomātus un buljonu.

Reklāma
Reklāma

Pievieno sojas gabaliņus, smalkāk grieztus gurķus un gurķu marinādi. 

Vāri zupu 20 minūtes.

Nogaršo, ja nepieciešams – pievieno sāli, cukuru, atkarīgs no buljona un gurķu marinādes.

Pieber kvinoju, un ļauj pavārīties vēl 10 minūtes. 

Ja kvinoja uzbriedusi par daudz, pievieno vēl buljonu.

Sakapā sīpollokus un pasniedz, pārkaisot zupai.

 

 

Saistītie raksti