Šķēlēs sagriezti cukini ar ķiplokiem un tomātiem

Itāļu ēdiens, kas garšo dievīgi. Turklāt cukini vietā var izmantot nelielus kabačus.
Šķēlēs sagriezti cukini ar ķiplokiem un tomātiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vajadzēs:

 

  • 700 g cukini
  • 1/2 glāzi plānās ripiņās sagrieztu sīpolu
  • 2/3 glāzes olīveļļas
  • 1/2 tējk. sasmalcinātu ķiploku
  • 2 ēdk. sasmalcinātus pētersīļus
  • 2/3 glāzes sagrieztus, savā sulā konservētus tomātus (ar sulu)
  • 1 tējk. sāls
  • 6 šķipsniņas svaigi samaltus piparus
  • 6 gab. bazilika lapas

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Cukini notīra un nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Sīpolus eļļā apcep zeltaini brūnus, pievieno ķiplokus un cep, līdz nedaudz izmainās ķiploku krāsa. Tad pievieno pētersīļus, tomātus un to sulu. Karsē apmēram 15 minūtes.
  3. Sakarsē cepeškrāsni.
  4. Pannas saturam pievieno cukini šķēles, sāli, piparus un baziliku. Cep aptuveni 20 minūtes līdz cukini ir mīksti.
  5. Pannu uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī.
  6. Ēdiens ir gatavs, kad iztvaikojis viss cepšanas laikā izdalījies šķidrums. Var pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru.
  7. Pasniedz kūpoši karstu.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995