Šķēlēs sagriezti cukīni ar ķiplokiem un tomātiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cukīni notīra un nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Sīpolus eļļā apcep zeltaini brūnus, pievieno ķiplokus un cep, līdz nedaudz izmainās ķiploku krāsa. Tad pievieno pētersīļus, tomātus un to sulu. Karsē apmēram 15 minūtes. Sakarsē cepeškrāsni. Pannas saturam pievieno cukīni šķēles, sāli, piparus un baziliku. Cep aptuveni 20 minūtes, līdz cukīni ir mīksti. Pannu uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī. Ēdiens ir gatavs, kad iztvaikojis viss cepšanas laikā izdalījies šķidrums. Var pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru. 
Pasniedz kūpoši karstu.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Cukinī - 700.g
  • Plānās ripiņās sagriezti sīpoli - 1/2.glāze
  • Olīveļļa - 2/3.glāzes
  • Sasmalcināti ķiploki - 1 1/2.tējk.
  • Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēdk.
  • Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu) - 2/3.glāzes
  • Sāls - 1.tējk.
  • Svaigi samalti pipari - 4 - 6.šķipsniņas
  • Bazilika lapas - 4 - 6.gab