Kraukšķīgie cukini plācenīši

Recepti, kā pārvērst kabaci vai cukini kraukšķīgos, gardos plācenīšos, piedāvā tētis Normunds.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • Kabacis 1 kg
  • Sāls 1 ēdamk
  • Olas 2 gab
  • Ķirbju sēklu milti 1 ēdamk
  • Kvinojas milti 3 ēdamk
  • Eļļa cepšanai

 

Porcijas 4
Gatavošanas laiks 25 minūtes

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Sarīvē kabaci un pārkaisi ar sāli.
  • Nogaidi 2 minūtes, lai sāls reaģē ar dārzeni un sāk sulot.
  • Izspied pēc iespējas sausāku kabača masu no ūdens.
  • Lieko ūdeni izlej.
  • Kabača masai pievieno olas, ķirbju sēklu miltus un kvinojas miltus.
  • Cep uz pannas sakarsētā eļļā.
  • Skaties, lai eļļa būtu tik daudz, lai cepšanās laikā to redzētu. Ja eļļa būs par maz, plāceņi neizdosies tik kraukšķīgi, tāpēc piešauj taukvielas nedaudz vairāk.
  • Pēc cepšanas plāceņus vari nosusināt no liekās eļļas papīra dvielī.
  • Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

 

Sastāvdaļas