12 stundu marināde vistu stilbiņu un šķiņķīšu kūpināšanai
![Ja paredzēti dārza svētki ar kuplu viesu pulku, iesaku kūpināt nevis veselu vistu, bet vistu stilbiņus vai šķiņķīšus.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/119828/conversions/kupinati_vistu_stilibini_recepte-696x464.jpg)
FOTO: Mammamuntetiem.lv
Ja paredzēti dārza svētki ar kuplu viesu pulku, iesaku kūpināt nevis veselu vistu, bet vistu stilbiņus vai šķiņķīšus.
Marinādes gatavošanas laiks: 10 minūtes
Marinēšanas laiks: 12 stundas
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/119825/conversions/marinade_kupinata_vista-w696.jpg)
Sastāvdaļas:
1 kg vistu stilbiņu vai šķiņķīšu
0,5 l ūdens (tas var būt kā silts, tā auksts – nav nozīmes)
1 ēdamk. vārāmā sāls
1 ēdamk. brūnā vai baltā cukura
2 ēdamk. galda etiķa (9%)
3 krustnagliņas
3 smaržīgie pipari
1 neliela buntīte dažādu zaļumu, kas aug dārzā, piemēram, pētersīļi, koriandrs, timiāns, rozmarīns, oregano u.c.)
1/2 tējk. ķimeņu (šefpavārs Ēriks Dreibants man savulaik mācīja, ka labāks rezultāts būs, ja marinādei pievienos apceptas ķimenes)
3-4 daiviņas ķiploka
1 neliels sīpols
dažkārt pieberu ēdamkaroti ar kādu plauktā atrodamu garšvielu maisījumu – eksperimentu nolūkos:)
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/119826/conversions/vistas_kupinasana-w696.jpg)
Gatavošana:
- Sakapā ķiploku, sasmalcina garšvielu bunti, sagriež sīpolu četrās daļās.
- Ūdenī iejauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas.
- Vistu stilbiņus liek bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas.
- Pirms liek kūpinātavā, no vistas noslauka garšvielu paliekas.
- Kūpina 80 grādu temperatūtā, kūpināšanai izmanto alkšņa malku.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/119827/conversions/marinade_vistas_kupinasanai-w696.jpg)