12 stundu marināde vistu stilbiņu un šķiņķīšu kūpināšanai

Katram ir sava vasaras garšu buķete. Viena no manām vasaras garšām ir kūpinājumi. Tāpēc labprāt meklēju marināžu receptes, izmēģinu un dalos ar tām, jo agrāk man šķita – iemarināt gaļu kūpināšanai spēj tikai augstas klases pavāri. Tas tā nav:)
Ja paredzēti dārza svētki ar kuplu viesu pulku, iesaku kūpināt nevis veselu vistu, bet vistu stilbiņus vai šķiņķīšus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja paredzēti dārza svētki ar kuplu viesu pulku, iesaku kūpināt nevis veselu vistu, bet vistu stilbiņus vai šķiņķīšus.

Marinādes gatavošanas laiks: 10 minūtes

Marinēšanas laiks: 12 stundas

 

Sastāvdaļas:

1 kg vistu stilbiņu vai šķiņķīšu

0,5 l ūdens (tas var būt kā silts, tā auksts – nav nozīmes)

1 ēdamk. vārāmā sāls
1 ēdamk. brūnā vai baltā cukura
2 ēdamk. galda etiķa (9%)
3 krustnagliņas
3 smaržīgie pipari
1 neliela buntīte dažādu zaļumu, kas aug dārzā, piemēram, pētersīļi, koriandrs, timiāns, rozmarīns, oregano u.c.)
1/2 tējk. ķimeņu (šefpavārs Ēriks Dreibants man savulaik mācīja, ka labāks rezultāts būs, ja marinādei pievienos apceptas ķimenes)
3-4 daiviņas ķiploka 
1 neliels sīpols 

Reklāma
Reklāma

dažkārt pieberu ēdamkaroti ar kādu plauktā atrodamu garšvielu maisījumu – eksperimentu nolūkos:)

 

Gatavošana:

  1. Sakapā ķiploku, sasmalcina garšvielu bunti, sagriež sīpolu četrās daļās.
  2. Ūdenī iejauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas. 
  3. Vistu stilbiņus liek bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas. 
  4. Pirms liek kūpinātavā, no vistas noslauka garšvielu paliekas. 
  5. Kūpina 80 grādu temperatūtā, kūpināšanai izmanto alkšņa malku.

Saistītie raksti