Laiks makšķerēt un gatavot zivis! Kūpinātu līņu recepte

"Svaigi kūpināta zivs ir ļoti garšīga, it sevišķi kūpināts līnis," - teic recepšu bloga autors Aigars Jansons, kurš ir arī kaismīgs makšķernieks.

Zivs kūpināšanai nepieciešamās sastāvdaļas - tikai ķiploks un sāls!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zivs kūpināšanai nepieciešamās sastāvdaļas - tikai ķiploks un sāls!

Sastāvdaļas: Svaigi līņi, ķiploks, sāls

Gatavošana:

Zivi pārgriežam pa muguru uz pusēm un atveram kā grāmatu. Izņemam iekšas un ar lupatiņu vai papīra salvetito notīram. Zivi nedrīkst mazgāt ar ūdeni!

Kā kūpināt līni, zivi.

Pēc tam līņus apžāvējam, pārkaisām ar sagrieztu ķiploku, un var nedaudz uzkaisīt sāli. Rojas zvejnieki mani mācīja kūpinātu zivi apkaisīt ar sāli, tad, kad tā jau ir nokūpināta, taču es nedaudz sāli pievienoju pirms kūpināšanas un pēc tam, kad tā ir gatava, vēlreiz apkaisu ar sāli.

 

Iekurinām kūpinātavu un ļaujam tai kādu stundu kurties, pēc tam liekam kūpinātavā zivis un kūpinām kādas 3-4 stundas, līdz zivs ir gatava.

Zivs kūpināšana.

Reklāma
Reklāma

Kā teiktu mans draugs Mārtiņš: kas var būt labāks par šo!?! Un tik tiešām - tikko no kūpinātavas izņemta zivs, ir fantastiski garšīga. Labu apetīti!

 

Avots: draugiem.lv/labuapetiti 

 

Sastāvdaļas