Pelēkie zirņi ar speķi

Kāds ir gada nogales klasiskākais ēdiens, kam jārotājas uz katra latviešu svētku galda? Tie ir pelēkie zirņi ar speķi - bezgala vienkārši un viegli pagatavojami. Kas neēd Vecgada vakarā zirņus, tas visu nākamo gadu raudās. Tātad ķeramies pie gatavošanas.
Kas neēd Vecgada vakarā zirņus, tas visu nākamo gadu raudās.

FOTO: Shutterstock.com

Kas neēd Vecgada vakarā zirņus, tas visu nākamo gadu raudās.

Sastāvdaļas: 

  • Lielie pelēkie zirņi – 100 g
  • Žāvēta gaļa – 30 g
  • Sīpols – 1 gabals
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi malti pipari

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Zirņus 4 – 6 stundas mērcē siltā ūdenī, lai tie izvārītos ātrāk un būtu mīksi. Mērcēšanas laikā tie uzbriedīs. Liek vārīties apmtuveni uz stundu, kamēr mīksti. Nolej ūdeni.
  2. Sāli pievieno vārīšanas beigās, citādi var viegli pārsālīt!
  3. Žāvēto gaļu sagriež gabaliņos un apcep uz pannas kopā ar sīpoliem. Ber klāt zirņus un apcep sātīgajā mērcītē.
  4. Zirņus ar mērci pasniedz māla bļodiņās. Klāt dzer rūgušpienu vai kefīru.

Saistītie raksti