Vista ar kadiķogām un pētersīļiem. Pavāra Ērika Dreibanta recepte
“Kūpināšanai iesaku izvēlēties bioloģiski audzētas vistas – to garša ir izcila!” rekomendē “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.
Sastāvdaļas marinādei:
- 1 l ūdens
- 2 ēd. k. rupjā sāls
- 1 ēd. k. farīna cukura
- 1 ēd. k. baltā cukura
- 3 ēd. k. etiķa (70%)
- 5 krustnagliņas
- 5 Jamaikas pipari
- 5 kadiķogas
- 1 bunte pētersīļu
- 1 tējk. apceptu ķimeņu
- sauja rupji sakapātu ķiploku
- 1 sīpols (sagriezts 4 daļās)
Gatavošana:
Ūdenī (tas var būt silts vai auksts) iejauc visas marinādei
paredzētās sastāvdaļas – marinādei jābūt stiprākai, nekā jums
garšotu. Veselu vistu ar šķērēm pārgriež vēdera pusē. Vistu liek
bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas.
Pirms liek kūpinātavā, vistu ar dvieli noslauka. Kūpinātavā
apmēram 80 0 C kūpina 4–5 stundas. Pasniedz ar grilētiem
sezonas dārzeņiem.
Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā,
Kalēju ielā 3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri
Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana
Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot
ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos
arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav
iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3”
sadarbojas ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu
mūsu reģionam raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas
ēdienus padara mūsdienīgus.