Ar gaļu un sieru pildītās kartupeļu pankūkas

Ar gaļu un sieru pildītās pankūkas ir ērti uzsildāms un sātīgs ēdiens.

FOTO: Shutterstock.com

Kartupeļu pankūkas visgardākās ir kartupeļu novākšanas sezonas laikā!

Pagatavošana: 30 min., 1 porcija (3 pankūkas)

Kartupeļus nomizo un sarīvē smalkās skaidiņās. Maltajai gaļai pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Masu samaisa, no tās izveido divas kotletītes. Pannā ielej eļļu, uzkarsē. No puses rīvēto kartupeļu izveido trīs palielas kartupeļu pankūkas un liek cepties. Kad tās nedaudz apcepušās, divām liek virsū gaļas kotletītes, savukārt trešajai pa virsu uzliek kazas siera kubiņus. Pa virsu gaļai un sieram liek atlikušo kartupeļu masu tā, lai gaļa un siers tiktu pilnībā nosegti. Pankūkai ļauj vēl nedaudz pacepties, tad apgriež uz otru puis un apcep arī to. Kad pankūkas kļuvušas zeltaini brūnas, tās ņem nost no pannas, uzliek uz cepešpannas un krāsnī aptuveni 200 grādos vēl kādas 10 minūtes kārtīgi izkarsē, lai gaļas pildījums vidū nav jēls un siers kārtīgi izkūst. Pankūkas pasniedz siltas, pārlej ar skābo krējumu, kam pievienoti sasmalcināti lociņi.

 

Iesaka šefpavārs Elvings Priedols

Reklāma
Reklāma

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

 

Sastāvdaļas

  • Vidēji kartupeļi - 5.gab
  • Maltā liellopa gaļa - 100.g
  • Kazas siers - 50.g
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Eļļa cepšanai
  • Skābs krējums.pāris ēd.k.
  • Lociņi