Viegls vasaras deserts – rīsu pudiņš ar ogām
Šajā desertā ļoti labi iederas saldēts mango un īsgraudu jeb aroborio rīsi, bet, ja tik specifisku sastāvdaļu mājās nav, gatavo no tā, kas ir – saldētām ogām un parastiem rīsiem.

FOTO: Shutterstock.com
Arī vasarā var pagatavot kādu desertu.
Sastāvdaļas:
- 250 g saldētu augļu gabaliņu vai ogu
- 150 g rīsu
- 4 anīsa zvaigznes
- 3 ēd. k. šķidra medus
- 4 ēd. k. kokosriekstu vai grieķu jogurta
- šķipsna sāls
- 700 ml ūdens
Gatavošana
- Dziļā pannā ieber rīsus, liek klāt zvaigžņu anīsu, ogas, 3 ēdk. medus un šķipsniņu sāls.
- Pārlej ar ūdeni un, ik pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 25 minūtes vai līdz masa kļuvusi bieza un krēmīga.
- Pudiņam pievieno jogurtu un maisa, līdz izveidojas krēmīga, viendabīga masa.
- Liek bļodiņās, dekorē ar svaigām ogām un pasniedz.