Viegls vasaras deserts – rīsu pudiņš ar ogām

Šajā desertā ļoti labi iederas saldēts mango un īsgraudu jeb aroborio rīsi, bet, ja tik specifisku sastāvdaļu mājās nav, gatavo no tā, kas ir – saldētām ogām un parastiem rīsiem.
Arī vasarā var pagatavot kādu desertu.

FOTO: Shutterstock.com

Arī vasarā var pagatavot kādu desertu.

Sastāvdaļas:

  • 250 g saldētu augļu gabaliņu vai ogu
  • 150 g rīsu
  • 4 anīsa zvaigznes
  • 3 ēd. k. šķidra medus
  • 4 ēd. k. kokosriekstu vai grieķu jogurta
  • šķipsna sāls
  • 700 ml ūdens

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Dziļā pannā ieber rīsus, liek klāt zvaigžņu anīsu, ogas, 3 ēdk. medus un šķipsniņu sāls.
  2. Pārlej ar ūdeni un, ik pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 25 minūtes vai līdz masa kļuvusi bieza un krēmīga.
  3. Pudiņam pievieno jogurtu un maisa, līdz izveidojas krēmīga, viendabīga masa.
  4. Liek bļodiņās, dekorē ar svaigām ogām un pasniedz.

Saistītie raksti