Ogu pīrāgs ar biezpienu. Garšos arī bērniem!

Šis varētu pretendēt uz universālā ogu pīrāga titulu. Mēs izmantojām pērnās mellenes no saldētavas, bet eksperimentējot noteikti var izmēģināt visdažādākās ogas, arī svaigas.
Gatavojot ogu pīrāgu, talkā var ņemt arī bērnus.

FOTO: Eva Lanka

Gatavojot ogu pīrāgu, talkā var ņemt arī bērnus.

Nepieciešams:

Mīklai

  • 100 g mīksta sviesta;
  • 100 ml kefīra;
  • 4 ēdk. cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 300 g miltu.

 

Pildījumam

Reklāma
Reklāma
  • 360 g jeb 2 paciņas biezpiena;
  • 1 ola;
  • 6 ēdk. cukura;
  • nedaudz citronu sulas;
  • ogas (mēs izmantojām pērnās meža mellenes no saldētavas, neatlaidinātas).

 

Gatavošanas gaita

  1. Mīklas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā.
  2. Cepamo papīru izgriež cepamās plāts lielumā. Uz tās izrullē mīklu aptuveni 0,5 cm biezumā.
  3. Ar dakšiņu sajauc pildījuma sastāvdaļas, izņemot ogas.
  4. Ar karoti liek uz mīklas, veidojot apli. Atstāj dažus cm no malām.
  5. Pāri biezpiena masai klāj ogas.
  6. Mīklas maliņas liec uz vidu, it kā veidojot pīrāga garoziņu.
  7. Cep 180 grādos 45 minūtes un pēc tam vēl 10 minūtes 200 grādos (apbrūnināšanai).
  8. Atdzesē pilnībā un bauda. Labu apetīti!

Saistītie raksti