Jogurta un siera kūka ar ķirbju sēklu miltiem

Šī ir viegla un maiga kūka bez kviešu miltiem. "Dekoram šobrīd vislabāk izmantot dažāda meža ogas," iesaka receptes autors, tētis Normunds. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūkas pamatnei var izmantot dažādus miltus - ne tikai ierastos kviešu.

8 porcijas, gatavošana 2 h


Kūkas sastāvdaļas paredzētas 20cm diametra tortes formai.

Sastāvdaļas biskvītam:
Olas 2 gab L
2 edamk cukurs
3 ēdamk ķirbju sēklu multi

Sastāvdaļas krēmam:
Grieķu jogurts 400 g
Maskarpone siers 200 g
Agaves sīrups 80 g
Želatīns 15 g
Dzeramais ūdens 60 g

Sastāvdaļas dekoram:
Maltas zaļās pistācijas 10 g
Dažādas meža ogas 60 g

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Puto olas ar cukuru līdz biezai krēmīgai masai.
3. Lēnām pievieno ķirbju sēklu miltus un iecilā tos olu masā.
4. Lej kūkas formā, kuras pamatnē ieklāts cepamais papīrs.
5. Cep 18 minūtes, krāsns centrā.
6. Atdzesē
7. Uzbriedini želatīnu, tas nozīmē, savieno aukstu ūdeni ar želatīnu un ļauj nostāvēties vismaz 3-5 minūtes. Vislabāk to darīt katliņā , kuru pēc tam varēsi pasildīt uz plīts.
8. Maskarpones krēmsieru saputo ar agaves sīrupu.
9. Pievieno jogurtu un kātīgi samaisi, lai nepaliek neviena neizmaisīta burbuļa vai kunkuļa.
10. Uzsildi želatīnu, lai tas izkūst un ir dzidrs, bez redzamiem želatīna graudiņiem. 
11. Želatīnu lej klāt krēmam un kārtīgi samaisi. 
12. Kūkas masu lej kūkas formā uz izceptās pamatnes.
13. Liec kūku atdzesēties uz 1-1,5 h ledusskapī.
14. Dekorē un pasniedz.

jogurta kūka

 

Sastāvdaļas