Mājās gatavots - sālītais ananasu saldējums spāņu gaumē

Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt vienkāršu recepti saldējuma pagatavošanai mājās. Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini un pagatavo sālīto ananasu saldējumu spāņu gaumē

Pagatavošanas laiks:

Pagatavojot saldējuma gatavošanas ierīcē – 1 stunda

Gatavojot bez saldējuma gatavošanas ierīces – līdz 6 stundām

 

Sastāvdaļas:

  • Ananass – ½ gab.

  • Himalaju rozā sāls – 2 tējk.

  • Vaniļas saldējums – 1 l

 

Pagatavošana:

1. Notīri saldējumu un sagriez mazos gabaliņos (izvēlies pēc iespējas gatavāku ananasu, lai tas būtu mīksts un sulīgs);

2. Ananasa gabaliņus apkaisi ar Himalaju rozā sāli un liec saldētavā, līdz tie ir sasaluši;

3. Atlaidini saldējumu, līdz tas iegūst krēmīgu konsistenci;

4. Sasalušos, sālītos ananasa gabaliņus liec blendera krūzē un pievieno saldējumu;

Reklāma
Reklāma

5. Visu sakul viendabīgā masā;

6. Gatavo saldējumu pildi traukā un liec atpakaļ saldētavā, lai tas sastingst;

7. Pasniedzot rotā ar svaigiem augļiem un ogām.

 

Gardēža padoms!

Vienkāršu saldējuma gatavošanas ierīci vari pagatavot pats arī mājas apstākļos. Tam būs nepieciešamas divas metāla bļodas – viena lielāka, otru mazāka. Mazāko bļodiņu ievieto lielākajā un starp bļodām ielej aukstu ūdeni, pārvelc pāri abām bļodām pārtikas plēvi un stingri nostiprini, tad liec saldētavā. Kad ūdens ir sasalis, izņem trauku no saldētavas, noņem pārtikas plēvi un lej saldējuma masu mazākajā bļodā. Ar putojamo slotiņu puto saldējumu līdz tas gatavs.

 

Receptes autors: Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Sastāvdaļas