Pagatavo saldējumu mājās! Recepte

Pagatavot saldējumu mājās nav nemaz tik grūti un tā brīnumainā garša ir neaprakstāma. Pats labākais ir tas, ka tu vari izvēlēties pievienot savus mīļākos augļus un citas garšvielas. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Pagatavot saldējumu mājās nav nemaz tik grūti un tā brīnumainā garša ir neaprakstāma. Pats labākais ir tas, ka tu vari izvēlēties pievienot savus mīļākos augļus un citas garšvielas. 

 

Nepieciešams:
6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)
1 litrs saldā krējuma
10 ēdamkarotes cukura 
130 g iebiezinātā piena ar cukuru

 

Reklāma
Reklāma

Vispirms olu dzeltenumus atdali no baltuma - dzeltenumam pievieno 6 ēdamkarotes cukura. Masu rūpīgi sakul, līdz dzeltenums kļūst gaišs. Tad saldo krējumu sakul ar 4 ēdamkarotēm cukura. Saputotajam putukrējumam pievieno sakultos olu dzeltenumus un rūpīgi sakul. Masai pievieno 130 g iebiezinātā piena (tas neļaus saldējumam sasalt pārslās, bet gan īstā saldējuma masā). Masu atkal rūpīgi sakul, tad traukam pārklāj pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Pēc tam - saldējums gatavs!

 

Pievērs uzmanību, lai sastāvdaļas būtu istabas temperatūrā un šoreiz labāk neizmanto mikseri, bet gan kult ar rokām, to darīt var bērni.