Gatavojam mājās saldējumu! Plombīra pamatrecepte

Vasara (un atvaļinājums) ir īstais laiks, kad gatavot saldējumu mājās. Tici droši – pagatavot saldējumu pašam NAV grūti, toties – cik tas ir gards un īpašs! Sava saldējuma recepti ģimenes portālam Mammamuntetiem.lv atklāj vasaras restorāna “Vējš vītolos” šefpavārs Ivo Lamberts.
Nešaubies - paša rokām gatavots saldējums ir vismaz 3x gardāks par veikalā pirkto! Attēlā - ģimeņu organizācijas mammmamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa ar dēlu Klāvu. Foto: Aigars Hibneris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nešaubies - paša rokām gatavots saldējums ir vismaz 3x gardāks par veikalā pirkto! Attēlā - ģimeņu organizācijas mammmamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa ar dēlu Klāvu. Foto: Aigars Hibneris

Sastāvdaļas:

6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)

1 litrs saldā krējuma

10 ēdamkarotes cukura 

130 g iebiezinātā piena ar cukuru

 

Reklāma
Reklāma

 

Saldējuma gatavošana:

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumam pievieno 6 ēdamkarotes cukura. Pamatīgi sakuļ, līdz dzeltenums kļūst gaišs (īsts gogelmogel!).
  2. Saldo krējumu sakuļ ar 4 ēdamkarotēm cukura. Svarīgi – visiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Pavārs rekomendē visu kult ar rokām, nevis ar mikseri – ar rokām gatavots noteikti būs gardāk!
  3. Putukrējumam pievieno sakultos olu dzeltenumus, rūpīgi sakuļ.
  4. Masai pievieno 130 g iebiezinātā piena ar cukuru – iebiezinātais piens ir lielisks veids, kā nodrošināt, lai saldējums saldētavā nepārvēršas pārslās, bet īstā saldējumā!
  5. Masu rūpīgi sakuļ. Ja vēlas plombīra saldējumu, traukam pārklāj pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Ik pēc stundas saldējumu rūpīgi samaisa. Ja vēlas, saldējumam pievieno dažādus gardumus – šokolādi, ogas. 

 

IDEJA! Saldējuma pamatreceptei vari pievienot sev vēlamos augļus, riekstus u.c. sastāvdaļas, lai daudzveidotu saldējuma garšu. Izmēģini Mohito saldējumu!

Saistītie raksti