Deserta kūka ar krējumsieru

Grezna un garda kūka!

Krāšņu kūku pagatavot nav nemaz tik sarežģīti! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krāšņu kūku pagatavot nav nemaz tik sarežģīti! Autores foto.

 

Sastāvdaļas pamatnei:

250g cepumi Selgas vai kas līdzīgs

50-100g zemesrieksti

150g sviests

Sablenderējam cepumus un apceptus riekstus drupačās. Izkausējam sviestu, pievienojam drupačām un ieklājam traukā kā pamatni ar augstām maliņām.

 

Sastāvdaļas krēma masai:

800g skābais krējums

200g svaigais siers Mascarpone

250ml cukurs

1 paciņa vaniļas cukurs

1 paciņa Santa Maria želatīns

200ml piens

 

 

Gatavošana:

Skābo krējumu putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai un līdz masa palielinās apjomā divas reizes. Tad pievienojam svaigo sieru un turpinām putot līdz viendabīgai krēmīgai, stingrai masai.

Aukstā pienā iemaisām želatīnu, izmaisām un uzbriedinām 5 minūtes, tad uzsildām kārtīgi siltu un maisot izšķīdinām. Piena želatīna maisījumu ieputojam krēma masā.

Lejam uz cepumu pamatnes.

Es 1/3 krēma masas ielēju sirds veida formā un, kad sastinga, uzliku virsū apaļajam desertam, kurš arī jau bija sastindzis.

 

Dekorēju ar zefīra krēmu:

Reklāma
Reklāma

1 olas baltums

100ml ūdens

8 ēd.k cukurs

1/ 4 tēj.k citronskābe

vaniļas cukurs pēc vēlēšanās

2 tēj.k želatīns Santa Maria

šķipsniņa sāls

Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50ml ūdenī iemaisam želatīnu,atstājam.

Katliņā ielejam pārējos 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.

Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.

Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Ar šo zefīra krēmu dekorēju un lieku ledusskapī.

 

 

Nākamreiz ņemšu vērā to, kas man neizdevās. Tie bija daži sīkumiņi:

- Es biju nepacietīga un pārāk ātri desertu izņēmu no trauka, rezultātā sānu cepumu malas ieplaisāja, jo viducī deserts nebija vēl pilnībā sastindzis.

- Arī zefīra krēms neizdevās tik izcils kā iepriekš, jo es dubultoju sastāvdaļas, gatavoju nevis no viena olas baltuma, bet no diviem un mazliet neprecīzi pievienoju pārējās sastāvdaļas. Visas sastāvdaļas ir precīzi jāreizina ar 2! Citādi zefīra krēms nebūs tik stingrs un nesanāks tik izteikti smuki. Bet kopumā esmu apmierināta.:)

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas