Siļķe kažokā - padomju galda klasika

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • vārīti kartupeļi
  • vārītas bietes
  • vārītas olas
  • siļķes fileja
  • marinētas bietes
  • svaigi sīpoli
  • majonēze
  • pipari
  • ''Antonovkas'' āboli



    Novāra dārzeņus, olas. Sagriež gabaliņos siļķi. Pagatavo mērci, ko klāt pa vidu dārzeņu kārtām: majonēze + krējums + smalki sagriezti sīpoli + sāls, pipari. Lielā, lēzenā šķīvī kārtu pa kārtai rīvē dārzeņus un ik pa pāris kārtām ieklāj sagatavoto mērci. Es beigu kārtā uzrīvēju bieti, ko pārklāju ar mērci, virsū uzrīvēju olu, dekorēju ar lociņiem. P.S. Siļķi kažokā es gatavoju ar saukli: labāk mazāk bietes, bet vairāk siļķes! Attiecīgi katrs var izvirzīt savu moto un iegūt citas garšas nianses.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls, pipari
  • Sarkanā bietīte
  • Burkāni
  • Marinētas siļķes
  • Sīpols
  • Krejums
  • Majonēze
  • Olas
  • Lociņi rotāšanai
  • Kartupeļi