Saulaini pikanta tortilja ar maltās gaļas iesmiņu: gatavo Emīls Balceris

Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas "Musiqq" mūziķis Emīls Balceris nepadodas – viņš piešauj dzīvei pipariņu un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavo saulaini pikantu tortilju ar malto gaļu.
Emīla Balcera moto, gatavojot ēdienu, ir – ātri, vienkārši un veselīgi! Viņš rada maltītes, kurās sabalansēts uzturs lutina garšas kārpiņas.

FOTO: Publicitātes foto

Emīla Balcera moto, gatavojot ēdienu, ir – ātri, vienkārši un veselīgi! Viņš rada maltītes, kurās sabalansēts uzturs lutina garšas kārpiņas.

Nepieciešams:

2 cilvēkiem
Gatavošanas ilgums: 25 minūtes
 

Paštaisītai tortiljas mīklai:

  • 90 g miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 50 ml ūdens
  • rapšu eļļa pēc garšas
  • sāls pēc izvēles

 

Tortiljas pildījumam:

  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 50 g kukurūzas
  • 1/4 ledus salāta
  • 50 g burkānu
  • 30 g jalapeno piparu Rimi Planet
  • 30 g mini plūmju tomātu
  • garšvielas pēc izvēles

 

Gaļas masai:

  • 200 g maltas liellopa gaļas
  • 1 ēdamk. grieķu jogurta
  • 12 g kartupeļu garšvielu maisījuma

 

Reklāma
Reklāma

Mērcītei:

  • 1/2 sarīvētas citrona miziņas
  • 4 ēdamk. grieķu jogurta
  • garšvielas pēc izvēles

 

 

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu tortiljām. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Sasilda ūdeni, pievieno eļļu. Sajauc silto ūdeni ar miltiem un kārtīgi izmīca.
  2. Mīklu sadala uz pusēm, ieliek maisiņā un atstāj siltumā uz 15 minūtēm.
  3. Pa to laiku pagatavo gaļu: kārtīgi to samaisa ar garšvielām un jogurtu un veido kebaba iesmus. Cep cepeškrāsnī grila režīmā 220 grādos 10–12 minūtes.
  4. Sagriež salātus, sarkano sīpolu, burkānu. Sajauc jogurtu ar citrona mizu, sulu, pipariem un sāli. Pievieno nedaudz saldinātāja – cukuru, medu vai kādu sīrupu, bet ne vairāk par tējkaroti.
  5. Izrullē abus mīklas gabalus un cep karstā pannā 30–50 sekundes no vienas puses, tad 10 sekundes no otras.
  6. Siltās tortiljas apklāj ar dvieli vai liek katlā zem vāka, lai veidotos kondensāts un mīkla paliktu mīksta.
  7. Tortiljās pilda visas sastāvdaļas un pasniedz.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti