Ātrā maltās gaļas musaka (ēdiens grieķu gaumē!)

Musaka ir tradicionālā grieķu ēdiena variants. Pēc šīs receptes to gatavo nevis cepeškrāsnī, bet gan pavisam vienkārši – pannā uz plīts. 

Sātīgs, gards un viegli pagatavojams gaļas ēdiens grieķu gaumē! Foto no Zvaigzne ABC grāmatas Garšaugi.

FOTO: Shutterstock.com

Sātīgs, gards un viegli pagatavojams gaļas ēdiens grieķu gaumē! Foto no "Zvaigzne ABC" grāmatas "Garšaugi".

Sastāvdaļas: 

  • 600 g maltās gaļas
  • 1 neliels baklažāns
  • 200 g fetas siera
  • 1 liels sīpols
  • 3 lielas ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 bundžiņa savā sulā konservētu tomātu gabaliņu 400 g)
  • 3 ēdamkarotes sakapātu svaigu piparmētru lapiņu
  • svaigi malti melnie pipari sāls

 

Svaigu baklažānu vietā var izmantot grilētus un eļļā konservētus baklažānus, tad ēdiens gan būs mazliet treknāks. Fetas siera vietā var izmantot "Fetaki", bet tas ir sāļāks - jāraugās, lai ēdienu nepārsālītu.

 

Baklažānu sagriež mazos gabaliņos, ieber caurdurī, pārkaisa ar sāli, samaisa un atstāj, lai sulojas.

 

Reklāma
Reklāma

Sīpolu un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu apcep. Pievieno malto gaļu un uz straujas uguns apcep brūnganu. Iemaisa tomātu pastu un konservētos tomātus. Pieber sāli un piparus un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 10 minūtes.

 

Baklažāna gabaliņiem nospiež šķidrumu, tad pievieno tos gaļai un sautē vēl 10 minūtes.

Fetas sieru sadrupina un pārber gaļai. Virsū uzkaisa piparmētru.

 

Avots: Ivetas Galējas grāmata „Garšaugi”, Zvaigzne ABC

Saistītie raksti