Pastas–spinātu salāti ar citronu un baziliku

Pasta salātos ir jau ierasta lieta, taču šādi salāti būs īpaši ar to, ka tos ērti paņemt līdzi jebkurā izbraukumā, un to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris minūtes.

FOTO: Publicitātes foto

Salāti ar pastu būs sātīgi, bet neradīs smaguma sajūtu

Izmēģini šos vasarīgos salātus!

 

Sastāvdaļas (4-6 porcijām): 

  • 250g “Dobeles dzirnavnieka” Cornetti pastas
  • 100g svaigu spinātu
  • 1 cukīni
  • 1 citrons
  • 1 sauja bazilika lapiņu
  • 50g ciedru riekstu
  • 4 ēd. k. Extra Virgin olīveļļas
     

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā.
  2. Uz nelielas uguns, pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļuvuši maigi brūni. Pēc tam tos atdzesē citā trauciņā.
  3. Cukīni nomazgā un sagriež gabaliņos.
  4. Pēc riekstu apcepšanas uz pannas uzlej tējkaroti olīveļļas un apcep cukīni (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Cukīni pievieno pastai, liek klāt spinātus un saplēstas bazilika lapiņas (dažas lapiņas atstāj dekorēšanai).
  5. Nelielā bļodiņā sajauc rīvētu citrona miziņu (tikai pašu virskārtu), citrona sulu, olīveļļu un visu samaisa.
  6. Īsi pirms pasniegšanas salātiem pievieno mērci un riekstus. Dekorē ar atlikušajām bazilika lapiņām.

 

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” kopā ar ēdienu blogeri Annu Pannu .

Saistītie raksti