Vasaras brokastīs melleņu maizes. Viens, divi un gatavs!

Ja aptrūkušās idejas brokastu vai launaga ēdieniem, šī ir patiesi lieliska recepte – gluži kā kūka, tikai spēka un enerģijas pilna. Recepti aizguvu no "Rimi Bērniem" šefpavāra Normunda Baranovska.
Maizes var pārliet ar medu vai kļavu sīrupu.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Maizes var pārliet ar medu vai kļavu sīrupu.

Maizīšu pagatavošana ir vienkārša, arī vajadzīgās sastāvdaļas nav daudz un sarežģītas. Izmantot vari kā liellogu mellenes, tā meža mellenes, kas gan ir gatavas tikai jūlijā. Šīm maizēm noteikti vari izmantot arī citas ogas, piemēram, dārza zemenes, un arī banāns uz tām noteikti garšo lieliski!

 

Sastāvdaļas:

  • Garda rupjmaize, piemēram, Ķelmēnu
  • Krēmsiers bez piedevām
  • Mellenes, zemenes vai citas ogas
  • Piparmētras lapiņas
  • Medus vai kļavu sīrups.

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Klāt uz maizes krēmsieru un rotā ar pārējām sastāvdaļām. Ja ģimenē ir mazi bērni, ļauj, lai maizes rotāšanu ar ogām veic paši – tā noteikti maizīte garšos labāk!

 

 

Saistītie raksti