Gurķu tornīši. Gatavojam pa soļiem!

Kā bērniem iemānīt dārzeņu salātus? Te lielu lomu spēlē pasniegšanas veids, proti, liec tos nevis šķīvīšos, no kuriem jāēd ar dakšiņu, bet gan pašu izgrebtos gurķu tornīšos! Tos var paņemt rokā un nograuzt. Un vēl – diezin vai ir daudz bērnu, kuriem garšo paprika, taču, ja tā ir spilgti krāsaina un sīki sagriezta – iet tā lieta!” griežot dārzeņus salātiem, pieredzē dalās Inese, bet Ričards atbildīgi grebj gurķu tornīšus, lai vēlāk tos tikpat atbildīgi piepildītu ar mammas sagatavēm. 

Gurķu tornīšus pildi ar salātiem. Foto: Rojs Maizītis, žurnāl 100 labi padomi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gurķu tornīšus pildi ar salātiem. Foto: Rojs Maizītis, žurnāl 100 labi padomi

Sastāvdaļas:

2–3 svaigi garie gurķi

2 paprikas, dzeltena un sarkana

1 sīpols

1 neliela bundža zaļo zirnīšu

1 ēdk. baltvīna etiķa

1 ēdk. eļļas

sāls, pipari pēc garšas

 

Gatavošana:

1. Mamma rūpīgi nomazgā, nomēra un sagriež aptuveni 8 cm garos gabalos gurķi. Ričards ar bumbiņkaroti (īpaša karotīte, piemērota dārzeņu bumbošanai, bet to var veikt arī ar nelielu tējkaroti) izdobj gurķa gabalu, atstājot aptuveni 1 cm biezu pamatni. 

 

Reklāma
Reklāma

2. Mamma smalki sakapā papriku un sīpolu, sajauc to ar zirnīšiem, baltvīna etiķi un eļļu, kā arī pasāla un sapiparo, ja uzskata to par vajadzīgu. 

 

3. Ričards sapilda krāsainos salātiņus gurķu tornīšos. 

 

Dažādo gurķu tornīšus!

Gurķu tornīši ir lielisks trauciņš arī gaļas salātiem – gan mammas pašas gatavotajiem, gan nevaļas brīdi veikalā pirktajiem. Līdz ar gurķu tornīšiem vieglāk apēdas arī redīsi, tomāti… 

 

 Māca un rāda Ričards Pētersons (6 gadi) un viņa māmiņa Inese Vīcupa, restorāna vadītāja. 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas