Vasarīgie salāti

Salātus var pagatavot nieka desmit minūtēs.

Pagatavo olīvu tapenādi! Foto: Mārtiņš Purviņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavo olīvu tapenādi! Foto: Mārtiņš Purviņš

Sastāvdaļas:

Salāti (lolo roso, aisberga un parastie – no Latvijas dobes (var arī tikai ar tiem)

„Baby” burkāni un redīsi ar visām lapām

Olīvu tapenāde

Olīveļļa

Svaigi spiesta citrona sula

Ērkšķogas un mellenes

Brinzas siers (sagriezts kubiciņos)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Salātu lapas iecilā eļļā. Tad iedrupini nedaudz siera un  „iemasē” to salātos, lai labāk jūtama tā garša. Nepietiek sieru salātiem pielikt tikai beigās. 

Salātu lapas izkārto uz lēzena šķīvja, kam pāri liec mazos burkānus un redīsus (neko negriez!).

Visam pa virsu ar ēdamkarotes palīdzību pārlej tapenādi, pārber ērkšķogas un mellenes, brinzas siera gabaliņus, pārkaisi piparus.

 

Olīvu tapenādei sablendē melnās olīvas, ķiploku, olīveļļu un anšovus, pievieno sāli un piparus. Parocīgāk ir pagatavot nedaudz šķidrāku tapenādi, jo to vieglāk pārliet salātiem.

 

  Avots: Žurnāls Marta

 

Sastāvdaļas