Burkānu - gurķu salāti taizemiešu gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Burkānu, gurķi notīra un ar to pašu tīrīšanas nazi sagriež smalkās strēmelēs. Pēc tam vienā mazā trauciņā samaisa sojas mērci, eļļu, iespiež ķiploku, pieber čilli, sarīvē ingveru un izspiež citrona sulu, pielej klāt. Visu samaisa un pārlej pāri burkāniem un gurķiem, samaisa un ēdiet veseli! Veselīgi un vitamīniem bagāti atspirdzinoši salāti. Var lietot kopā ar dažādiem ēdieniem kā piedevu un arī uzkodas.

 

Recepti iesūtīja: beate dancenoka, Salātu recepšu konkursa dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Burkāni - 2 - 3 .gab
  • Gurķi - 1.gab
  • Sojas mērce - 2 - 3 .tējk.
  • Ķiploki - 2 - 3.daiviņas (pēc garšas)
  • Čilli.pēc garšas
  • Ingvera sakne.nelielu gabaliņu
  • Olīveļļa - 2 - 3.ēd.k.
  • Citrons - 1.gab