Ingas Akmentiņas-Smildziņas ātrā banānmaize (var pievienot šokolādi un zemesriekstu sviestu!)
"Manos krājumos ir vairākas maizes receptes – saldskābmaize, baltmaize, fokača un citas. Taču visbiežāk es cepu šo – banānmaizi. Gan tāpēc, ka bērniem tā garšo, gan tāpēc, ka nereti augļu traukā paliek mētājamies divi banāni, kas ir tik gatavi, ka nevienam vairs neinteresē," saka vecāku organizācijas "Mammām un Tētiem" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

FOTO: Normunds Baranovskis
Var pievienot sukādes, šokolādes gabaliņus, zemesriekstu sviestu vai jebkuras citas piedevas pēc izvēles.
Sastāvdaļas:
- 2 lieli, gatavi banāni
- 100 g izkausēta sviesta vai eļļas
- 100 g bezpiedevu jogurta (vai kefīra, paniņu)
- 1 ola
- 100 g brūnā cukura
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 250-350 g kviešu miltu
- Šķipsniņa sāls
- Vaniļas cukurs vai kanēlis
Idejai
Var pievienot sukādes, šokolādes gabaliņus, zemesriekstu sviestu, sasmalcinātus riekstus vai citas piedevas pēc izvēles, bet es visbiežāk pievienoju zemesriekstu sviestu un/vai melno šokolādi.
Gatavošana
- Banānus samīca viendabīgā biezenī un pievieno ar cukuru un vaniļas cukuru sakultu olu, kā arī jogurtu.
- Miltos iemaisa cepamo pulveri un pievieno mīklai.
- Iejauc atlikušās sastāvdaļas.
- Mīklu lej veidnē pēc izvēles un cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes (līdz maize gatava).