Super viegla siera kūkas recepte, kas izdosies ikvienam

Izdzirdot vārdus – siera kūka, prātā nāk Ņujorka, jo tieši klasiskā Ņujorkas siera kūka ir visplašāk izmantotā recepte. Taču patiesībā siera kūkas izcelsme ir meklējama daudz senākā vēsturē. Tiek uzskatīts, ka pirmo siera kūku radīja grieķi, jo antropologi Samosas salā izrakumos atrada siera veidnes, kuru izcelsme tiek datēta ar 2000 gadiem p.m.ē. Šī gan nebūs tik sena recepte, bet noteikti tik viegla, ka būs pa spēkam ikvienam.
Klasiskā siera kūka nepilnas stundas laikā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Klasiskā siera kūka nepilnas stundas laikā.

Sastāvdaļas:

Viena paka Selgas klasisko cepumu
2 ēdamkarotes sviesta
500g svaigā siera/krēmsiera
Glāze skābā krējuma
Glāze cukura
3 olas
Pustējkarote vaniļas cukura
Baltā šokolāde
Zemenes

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  • Sadrupina cepumus smalkā pulverī, masā iemaisa izkausētu sviestu;
  • Liek gatavo cepumu/sviesta masu cepamveidnē, saspiežot to viendabīgā, stingrā kārtā;
  • Bļodā sajauc krēmsieru, skābo krējumu, cukuru, olas un vaniļas cukuru – masu uzputo ar mikseri;
  • Lej gatavo masu uz cepumu kārtas un liek cepties cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā uz aptuveni 50 minūtēm;
  • Kad siera kūka izcepusies, to atdzesē un pārlej ar izkausētu balto šokolādi;
  • Rotā ar zemenēm vai citiem sezonas augļiem vai ogām

Saistītie raksti