Necepta siera kūka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepumus (sasmalcinātus) un liķieri sajauc ar mīkstu sviestu. Vajadzīga tortes veidne ar noņemamām malām. Veidnē, rūpīgi piespiežot, liek sagatavoto masu un noliek vēsumā. 2 tējkarotes želatīna uzbriedina un izšķīdina. Philadelphia sieram pieliek saberztu biezpienu, cukuru, citrona sulu, rīvēto miziņu. 

 

Masai pieliek želatīnu, iemaisa saputotu saldo krējumu. 1/3 masas liek veidnē virs pamatnes, pārklāj ar ievārījumu kam pievieno 1 tējkaroti uzbriedinātā un izšķīdinata želatīna. Pārklāj ar pārējo saputoto masu, izlīdzina (līdzinot var atstāt tādu kā kupolu). Kūku liek ledusskapī uz dažām stundām. Izņem no veidnes un pārkaisa ar sadrupinātiem bezē cepumiem.

 

Sastāvdaļas

  • Želatīns - 3.tējkarotes
  • Rīvēta citrona miziņa - 1/2.citrons
  • Citrona sula - 1.ēd. karote
  • Cukurs - 60.gr
  • Saldais krejums - 150.gr
  • Ķiršu ievārījums - 1/2.glāze
  • Biezpiens (labāk vājpiena) - 250.gr
  • Philadelphia (vai cits krējumsiers) - 250.gr
  • Liķieris - 1.ēd. karote
  • Sviests - 60.gr
  • Cepumi - 150.gr
  • Bezē cepumi - 50.gr