Kārtainās mīklas ķiršu pīrāgs no dažām sastāvdaļām

Parasti saldētavā man ir kāds rezerves kārtainās mīklas iepakojums, lai to var izmantot reizēs, kad gribas pagatavot kādu vienkāršu saldo vai sāļo našķi. Šoreiz laimējās, ka saldētavā savu kārtu gaidīja arī ķirši. Tā tapa vienkārša ķiršu pīrāga variācija:)
Ja pīrāgam jāizdodas ļoti fotogēniskam, labāk izvēlēties citu mīklu, jo kārtainā mīkla cepšanas laikā dikti uzpūšas un visādi izgrozas.

FOTO: Agnese Gabrāne

Ja pīrāgam jāizdodas ļoti fotogēniskam, labāk izvēlēties citu mīklu, jo kārtainā mīkla cepšanas laikā dikti uzpūšas un visādi izgrozas.

Sastāvdaļas:

  1. 400g saldētu ķiršu
  2. 3 ēdamk. kartupeļu cietes
  3. 80g brūnā cukura
  4. ~6 kārtainās mīklas plāksnes (atkarīgs no kūkas formas izmēra)
  5. pūdercukurs pārkaisīšanai

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  1. Atlaidinātiem ķiršiem pievieno cukuru un kartupeļu cieti, izmaisa.
  2. Kūkas formā kārto atlaidinātu kārtaino mīklu, kuru mazliet pirms tam izstaipa plānāku.
  3. Man kūkas formā pa vidu sanāca izkārtot divas mīklas plāksnes (pa vidu tās mazliet pārklājās), gar sāniem izkārtoju uz pusēm pārgieztas mīklas strēmeles.
  4. Vietas, kur mīkla pārklājas, savieno, mazliet saspiežot ar dakšu vai karoti.
  5. Ķiršus ber pīrāga vidū, tievākās strēmelēs tiem pa virsu izkārto mīklu.
  6. Pīrāgu cep 200 grādos aptuveni 30-40 minūtes.
  7. Beigās pārkaisa pūdercukuru. Labi garšos arī ar putukrējumu vai saldējumu, jo ķiršu skābums tos izbalansēs.

Saistītie raksti