Burkānkūka ar krēmsiera krēmu. Recepte bez olām

Lieliska vieglā kūka jebkuriem svētkiem! Vai brīvdienām...

Burkānkūka izdodas varen krēmīga!

FOTO: Agnese Gabrāne

Burkānkūka izdodas varen krēmīga!

Sastāvdaļas:

  • 1 liels burkāns
  • 400g miltu
  • vaniļas cukurs
  • šķipsna sāls
  • pusotra tējkarote cepamā pulvera
  • kanēlis
  • puse tējkarotes muskatrieksta
  • 100ml eļļas
  • 250ml augu piens
  • sauja rozīnes un citi žāvēti augļi pēc patikas
  • kokosriekstu skaidiņas
  • 200g brūnā cukura

Krēmam:

  • krēmsiers (izmantoju Filadelfijas)
  • 200g pūdercukura
  • rīvēta citrona miziņa
  • 50ml augu piens krēma pašķidrināšanai

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  • Pirms mīklas gatavošanas pārlej rozīnes ar karstu ūdeni, lai kļūst mīkstākas.
  • Sajauc visas sausās sastāvdaļas un izmaisa.
  • Pievieno augu pienu un eļļu un izmaisa mīklu.
  • Sarīvē burkānu un nokāš rozīnes. Tos iejauc mīklā.
  • Kūkas formā ieliek cepampapīru un nedaudz ieeļļo.
  • Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādos (kūkai jāļauj cepties lēnām) uz aptuveni 30 minūtēm.
  • Gatavo krēmsieru: 200g krēmsiera liek bļodā, pievieno pūdercukuru un ar mikseri samiksē.
  • Tad pievieno augu pienu un citrona miziņu, vēlreiz samiksējot.
  • Kūkas gatavību var pārbaudīt ar to pašu labo metodi: iedurot irbulīti. Ja tas aplipis ar mīklu, tad vēl mazliet jāpacep.
  • Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist un tikai tad pāri smērē krēmsieru + pārber ar kokosriekstu skaidiņām.

 

Izmēģini izcept vairāku kārtu burkānkūku! Tam būs nepieciešamas vairākas vienādas kūkas veidnes, kurās katrā nedaudz ielej mīklu un izcep. Tad krēmu smērē pa kārtām!

Saistītie raksti