Burkānkūka ar krēmsiera krēmu. Recepte bez olām
Lieliska vieglā kūka jebkuriem svētkiem! Vai brīvdienām...
Sastāvdaļas:
- 1 liels burkāns
- 400g miltu
- vaniļas cukurs
- šķipsna sāls
- pusotra tējkarote cepamā pulvera
- kanēlis
- puse tējkarotes muskatrieksta
- 100ml eļļas
- 250ml augu piens
- sauja rozīnes un citi žāvēti augļi pēc patikas
- kokosriekstu skaidiņas
- 200g brūnā cukura
Krēmam:
- krēmsiers (izmantoju Filadelfijas)
- 200g pūdercukura
- rīvēta citrona miziņa
- 50ml augu piens krēma pašķidrināšanai
Pagatavošana:
- Pirms mīklas gatavošanas pārlej rozīnes ar karstu ūdeni, lai kļūst mīkstākas.
- Sajauc visas sausās sastāvdaļas un izmaisa.
- Pievieno augu pienu un eļļu un izmaisa mīklu.
- Sarīvē burkānu un nokāš rozīnes. Tos iejauc mīklā.
- Kūkas formā ieliek cepampapīru un nedaudz ieeļļo.
- Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādos (kūkai jāļauj cepties lēnām) uz aptuveni 30 minūtēm.
- Gatavo krēmsieru: 200g krēmsiera liek bļodā, pievieno pūdercukuru un ar mikseri samiksē.
- Tad pievieno augu pienu un citrona miziņu, vēlreiz samiksējot.
- Kūkas gatavību var pārbaudīt ar to pašu labo metodi: iedurot irbulīti. Ja tas aplipis ar mīklu, tad vēl mazliet jāpacep.
- Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist un tikai tad pāri smērē krēmsieru + pārber ar kokosriekstu skaidiņām.
Izmēģini izcept vairāku kārtu burkānkūku! Tam būs nepieciešamas vairākas vienādas kūkas veidnes, kurās katrā nedaudz ielej mīklu un izcep. Tad krēmu smērē pa kārtām!