Bezgultēna burkānkūka tievētājiem

Fitnesa trenere un tievēšanas eksperte Agnese Grauduma savā Instagram profilā agnese_fitbody.lv dalās ar viegli pagatavojamām un veselīgām receptēm. Šoreiz diētiskā burkānkūka, kur viens gabals našķa satur tikai 1 gabals 182 kcal. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvaļas (8 gabali)

  • 300 g rīvēti burkāni,
  • 50 g žāvētas plūmes,
  • 100 g bezglutēna miltu mix (var izmantot pilngraudu),
  • 2 olas,
  • 400 g mīkstais vājpiena biezpiena krēms (pērku Rimi, nosaukums Amfora, bezpiedevu),
  • 1/2 t/k cepamais pulveris,
  • mazkaloriju saldinātājs pēc garšas,
  • 50 g valrieksti,
  • 100 g zemenes,
  • eļļa veidenes ietaukošanai
Reklāma
Reklāma


Pagatavošana
Plūmes sasmalcina, aplej ar karstu ūdeni, patur 10 min, nokāš. Sajauc burkānus, miltus, 50 g biezpiena krēmu, saldinātāju, olas, cepamo pulveri, plūmes, 30 g drupinātus riekstus. Ietauko cepamo veidni (man 20 cm, bet ideāli derētu 15 cm), lej iekšā mīklu, cep 180 grādos 50 min. Atdzesē, pārgriež gareniski 2 plāksnēs. Atlikušo biezpiena krēmu sajauc ar saldinātāju, pilda vidū un uzklāj augšpusē. Atlikušos riekstus sasmalcina pulverī, pārkaisa, dekorē ar zemenēm. Noliek uz nakti ledusskapī savilkties