Ķirbju zupa ar vistas krūtiņu. Recepte tievētājiem

Ķirbju ražu var apēst gan gardi, gan arī figūrai draudzīgi.
Šī zupa garšos arī tiem, kurus nesatrauc svara problēmas.

FOTO: Shutterstock.com

Šī zupa garšos arī tiem, kurus nesatrauc svara problēmas.

Vajadzēs:

(3 porcijām)

 

  • 250 g vistas fileju
  • 300 ml ūdens
  • sāli
  • 1 gab. sīpolu
  • 4 tējk. olīveļļu
  • 1 kg ķirbja mīkstumu
  • garšvielas, lauru lapu
  • skābais krējums pasniegšanai

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Ūdeni ielej katliņā, ieliek vistas fileju, noputo, pievieno nedaudz sāls, izvāra fileju mīkstu, izņem no buljona.
  2. Nomizo un sīki sagriež lielu sīpolu, apcep pannā ar olīveļļu.
  3. Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos, pievieno sīpoliem pannā, maisot cep 5–7 minūtes.
  4. Pannas saturu pievieno zupai, pieliek vienu ēdamkaroti garšvielas un vienu nelielu lauru lapu, vāra 15 minūtes.
  5. Ar blendera palīdzību sastrādā masu viendabīgu, ja tā ir par biezu, pievieno vēl ūdeni, pieliek sagrieztus vistas gabaliņus, vāra dažas minūtes.
  6. Pasniedz ar 1 tējk. skāba krējuma.

Saistītie raksti