Sāļais, ātrais pīrāgs jeb tarte. Pildījumu variē no tā, kas ledusskapī!

Šim pīrāgam noskaņa katru reizi ir cita - to veido tas, kas tobrīd ir jūsu ledusskapī! Galvenā, nemainīgā sastāvdaļa ir sviesta mīkla (to pērku un uzglabāju ledusskapī saldētu), kā arī olas. 

Ja biezpiena nav, var izmantot dažādus sierus, kas nu ledusskapī aizķērušies.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja biezpiena nav, var izmantot dažādus sierus, kas nu ledusskapī aizķērušies.

Šeit uzskaitītās sastāvdaļas ir sāļajam pīrāgam, kas redzams attēlā, tomēr variācijas tam ir bezgalīgas - ja vien ļaujas gaŗšas eksperimentiem.

 

Sastāvdaļas:

  • Sviesta mīkla 400 g (es parasti pērku un izmantoju "Rimi Selection" sviesta mīklu, pavārs Normunds Baranovskis to slavēja, un ir patiesi laba!)
  • Biezpiens 250 g (vai dažādi sieri)
  • Olas 2 gb
  • Ķirštomātiņi (nelieku tos daudz, jo daži ģimenes locekļi ar tomātiem uz jūs)
  • Sasmalcināti, svaigi pētersīļi
  • Garšvielas

 

Gatavošana:

  1. Tartes formu izklāj ar sviesta mīklu - "Rimi Selection" sviesta mīklas lielais pluss ir tas, ka tā ir jau izrullēta plāksnēs, atliek tikai izklāt pannā;
  2. Sakuļ olu, pievieno garšvielas un iedrupina biezpienu. Ja biezpiena nav, var izmantot dažādus sierus, ko sarīvē. Masu lej uz mīklas un pa virsu kārto tomātus;
  3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes, līdz pīrāga maliņas ze;taini brūnas.

 

Reklāma
Reklāma

Variācijas: tomātu vietā var pievienot sakapātus brokoļus, spinātus, sparģeļus, kabačus u.c. Biezpiena vietā var pievienot dažādus sierus. Vēl, protams, pīrāgs būs lielisks, ja pievienos foreli vai lasi, garneles u.c. jūras veltes. 

 

Lai labi garšo!

 

tarte

Saistītie raksti