Sāļie kēksiņi. Gatavi 20 minūtēs

Ātri un gardi – ko gan vairāk var vēlēties, izmēģinot brokastu recepti? "Ja izmanto jau gatavu saldēto mīklu, šie kēksiņi ir gatavi 20 minūšu laikā (uzraugu, lai mums saldētavā vienmēr ir saldēta kārtainā mīkla). Tāpēc tādus mēdzu gatavot arī brokastīs," ar savu recepti dalās vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Variējot ar pildījumu, var pagatavot dažādu garšu kēksiņus katra gaumei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Variējot ar pildījumu, var pagatavot dažādu garšu kēksiņus katra gaumei.

Esmu uzrakstījusi pildījumu veidus, taču tos var variēt atkarībā no tā, kas atrodams ledusskapī un kas katram ģimenē garšo (dažas variācijas ir aparkstītas pie gatavošanas procesa).

12 gb
Gatavošanas ilgums 20min

 

Sastāvdaļas:

  • 1 saldētās kārtainās mīklas iepakojums 400 g (piem., "Rimi Selection" vai "Latvijas Maiznieks")
  • 12 gab. ķirštomātiņi
  • Bazilika pesto (paša gatavots vai pirkts. Šeit recepte, kā pagatavot pesto!)
  • 150 g rīvēta siera, piemēram, "Mozzarella"
  • Kēksu forma cepšanai.

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

 

  1. Pāris minūtes atlaidina saldētās mīklas plāksnes.
  2. Ar glāzi izspiež apļus un ieklāj kēksu formās (no viena iepakojuma sanāk aptuveni 12 kēksiņi).
  3. Katra kēksa formā ieliek nepilnu tējkaroti bazilika pesto vai, piemēram, krēmsieru pēc izvēles – lieliski garšos, ja izvēlēsies krēmsieru ar zaļumiem.
  4. Katrā kēksa formā liek vienu vai divus uz pusēm pārgrieztus ķirštomātu. Attiecībā uz pildījumu aicinu eksperimentēt – tomātu vietā vari likt, piemēram, sēnes ar sīpoliem, saldētu zaļumu maisījumu (ieskaties veikalu saldētavās – mēdz būt lielisks piedāvājums!), pākšaugus, šķiņķi, vistas fileju u.c.
  5. Pa virsu liek rīvētu sieru – garšu vari variēt, uzliekot 2-3 dažādu sieru veidus.
  6. Cep 220 grādos apmēram 13-15 minūtes.

 

Kēksiņi lieliski garšos gan silti, gan atdzisuši! Tos vari likt pusdienu kārbiņā sev uz darbu vai bērniem uz skolu.

Saistītie raksti